top


Konspektai.com > Muzika > Atlikėjiškų tendencijų ypatumai Lietuvos mecosopranų repertuare
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Atlikėjiškų tendencijų ypatumai Lietuvos mecosopranų repertuare. Diplominis

(Muzika. Diplominis, 40 puslapių, 75kB)
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Vokalinio balso apibūdinimas. Mecosoprano balso analizė. Mecosopranų termino samprata. Lietuvos žymiausi mecosopranai. Žymiausi lietuvos mecosopranų vaidmenys. Meninio projekto „nuo – iki.“ aprašas. Išvados. Literatūros sąrašas. Priedai. Žmogaus balsas yra ypatinga vertybė. Jis ne tik svarbiausia verbalinio tarpusavio bendravimo priemonė, bet ir ypatingas instrumentas, kuris turi būti tinkamai prižiūrimas, juo turi būti ne tik tinkamai naudojamasi. O tam būtina visapusiškai ir nepriekaištingai jį pažinti. „Aptariant vieną ar kitą dainininkų balso tipą, turėtume būtinai atkreipti dėmesį į dainininko kūrybines bei interpretacines galimybes, siekiant veiksmingai perkelti vokalinį kūrybinį aktą į suvokėjų terpę. Nors, kaip patvirtina mokslinių tyrimų duomenys, vieniems ryšys su jų meną vertinančia publika yra svarbus, kitiems tarsi visiškai nerūpi. Tačiau bet kokiu atveju kūrybinė veikla įgyja prasmę tiktai suvokimo procese. Nes tiktai publika suteikia menui socialinę reikšmę.“ (Stanionytė, 2001 ). “Vokalinio komunikacinio vyksmo pradžioje yra kompozitorius, pabaigoje – klausytojas, o centre yra atlikėjas. Jis laikytinas svarbiausia meninio vyksmo grandimi, nes būtent dėl tokios centrinės pozicijos dainininko, kaip vokalinio kūrinio atlikėjo, santykiai su abiem vyksmo grandinės pusėmis yra ypatingi ir neretai komplikuoti, prieštaringi: kas teisinga kompozitoriaus atžvilgiu, gali nepatikti, neįtikti klausytojams, ir atvirkščiai.” (Navickaitė, 2003).
Vardas: Šarūnė
Darbo pavadinimas: Atlikėjiškų tendencijų ypatumai Lietuvos mecosopranų repertuare
Kategorija: Muzika
Darbo tipas: Diplominis
Puslapių skaičius: 40 [?]
Diplominio dalykas: Muzikos diplominis
Parsisiųsta: 1 kartą.
Archyvo dydis: 75 kB
Bylos pavadinimas: runes_bakalauras.zip
runes_bakalauras.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: priedai, projekto analize, tarpusavio rysys, žymiausi lietuvos mecosopranai, zymiausi lietuvos mecosopranai, projekto samprata, mecosopranas balsas, referatas repertuaras, lietuvos zymiausi mecosopranai, balsas, tp search, mecosopranas repertuaras, rysys socialin.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557