top


Konspektai.com > Teisė > teisės konspektas
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

teisės konspektas. Konspektas

(Teisė. Konspektas, 37 puslapiai, 65kB)
Darbe esantys žodžiai: Teisė ir kiti elgesio reguliatoriai. Teisės sąvokos problema. Esamybės ir privalomybės santykio problema. Teisinis, dogmatinis ir sociologinis požiūris į teisę. Konvencinė teisės samprata. Objektinė. Subjektinė. Techninės. Socialinės. Techninės-socialinės. Teisės ir moralės santykis. Teisės paradigmos. Istorinė teisės mokykla. Marksizmas. Kritinės teisės studijos. Integracinė jurisprudencija. Pozityviosios teisės kategorijos. Objektinė ir subjektinė teisė. Teisės normos ir principai. Normų klasifikavimas. Principai. Teisės šaltiniai ir norminis aktas. Norminio akto struktūra. Teisiniai santykiai ir teisiniai faktai. Teisinis subjektiškumas ir kompetencija. Teisėkūra. Teisinis reguliavimas. Teisės realizavimas ir taikymas. Teisės spragos ir jų likvidavimo būdai. Teisės aktų galiojimas. Teisės normų konkurencija ir kolizinės normos. Teisės aiškinimas. Teisės sistema ir teisės sisteminimas. Teisinis elgesys. Teisės pažeidimo struktūra (sudėtis). Teisės pažeidimų rūšiavimas. Teisės funkcijos. Konstitucinė ir ordinarinė teisė. Konstitucijos sąvoka. Konstitucijos kaip teisės akto ypatumai. Konstitucinės ir ordinarinės teisės samprata. Konstitucinė kontrolė. Konstitucinės kontrolės rūšys. Konstitucijos aiškinimas. Viešoji ir privatinė teisė. Teisės skirstymo į viešąją ir privatinę teises kriterijai. Viešųjų ir privačiųjų santykių teisinio reguliavimo ypatumai. Viešosios ir privatinės teisės struktūra. Nacionalinės ir tarptautinės teisės santykis. Nacionalinė ir supranacionalinė teisė. Tarptautinės teisės samprata. Monistinė ir dualistinė teorijos. Nacionalinės teisės sistemos. Teisės tradicijų klasifikavimas ir nacionalinių teisės sistemų šeimos. Vakarų teisės tradicija. Romanų-germanų teisės tradicijos bruožai. Teisinė valstybė. Teisės ir valstybės sąveika. Teisinės valstybės teorijų raida. Teisinės valstybės parametrai.
Vardas: sonata
Darbo pavadinimas: teisės konspektas
Kategorija: Teisė
Darbo tipas: Konspektas
Puslapių skaičius: 37 [?]
Konspekto dalykas: Teisės konspektas
Parsisiųsta: 3 kartus.
Archyvo dydis: 65 kB
Bylos pavadinimas: teises_konspektas.zip
teises_konspektas.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: eimos funkcijos, tarptautine teise privatine, kiti teises saltiniai, morales normos teises normos, teises teorijos, morales normos, teisiniai faktai, konstitucijos klasifikavimas, teisinis elgesys, socialinė sąveika, supranacionaline teise, ordinarinės teisės normos, supranacionalinė teisė, teises normu aktu rusys, teises morales santykis, teises spragos, konstitucinė ordinarinė, teises aktu galiojimas, teisės konspektas, konspektai referatas teises konspektas, teisės pažeidimų samprata rūšys.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557