top


Konspektai.com > Ekonomika > Verslo etika X imoneje
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Verslo etika X imoneje. Referatas

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
(Ekonomika. Referatas, 12 puslapių, 214kB)
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Verslo etikos teoriniai aspektai. Verslo etikos klasifikavimas ir struktūra. Verslo etikos teorijos. Suinteresuotų dalyvių (stakeholder) teorija. Kontraktinės teorijos. Neo-aristotelinė vertybių teorija. Uab „klaipėdos komprojektas“ charakteristika. Uab „klaipėdos komprojektas“ verslo etikos principai. Įmonės misija ir tikslai. Konkurentų analizė. Swot analizė. Moraline atsakomybė ir kiti verslo etikos aspektai. Išvados. Literatūra. Ilgą laiką ekonominė veikla jau nebuvo siejama su etika, nors ekonominio mokymo raida etikos prieglobstyje gerai žinoma nuo Aristotelio. Aristotelis ekonomikos mokslą siejo su žmogaus tikslais, pažymėdamas jų ryšį su gerove. Savo darbuose apie ekonomiką ir politiką jis aiškiai apibrėžė, kad „turtas – nėra mūsų siekiamas gėris – juk jis tik priemonė kažkam kitam“ [1: 67]. Kai stambios įmonės ir korporacijos šiandien kuria ir diktuoja kultūrą, jos pačios mato, kokia tai reikalinga ir stipri jėga. Verslo etikos kūrimas, kaip darbo kultūros koncepcija, gimė būtent tokiuose gamybos gigantuose, kaip „Ford“, „General Motors“, ir jų vadovų vizijose. Verslo etika, kaip nauja mokslo disciplina, susiformavo, galima sakyti, tik XX a. 7–8 de imtmečiuose. Ir būtent demokratinė visuomenė, beveik įgyvendinusi kiekvieno laisvės idealą, susirūpinusi prabyla apie vertybes, o nebe apie politinius ir ekonominius sprendimo būdus. Net krikščioniško socialinio mokymo atstovai jau aiškiau prabyla apie žmogiškų ydų liūdnas pasekmes, o ne apie skirtingų religinių įsitikinimų žalą arba religinės praktikos stoką. Verslo etikos kūrimas įgyja ypatingą misiją formuojant naują pasaulėžiūrą: nuo tarnavimo ekonomikai link ekonomikos tarnavimo žmogui (iš tikrųjų, ar nėra didžioji mūsų laikų iliuzija, kad pastoviai keliamas tikslas ir uždavinys tarnauti ekonomikai).
Vardas: Reda
Darbo pavadinimas: Verslo etika X imoneje
Kategorija: Ekonomika
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 12 [?]
Referato dalykas: Ekonomikos referatas
Parsisiųsta: 9 kartus.
Archyvo dydis: 214 kB
Bylos pavadinimas: verslo_etika_x_imoneje.zip
verslo_etika_x_imoneje.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: imones swot analize, etika atsakomybė, įmonės etika, swot analize zmogaus, verslo etika imoneje referatas, verslo etika įmonėje referatas, aristotelio etika, verslo etikos imoneje, imones etika, praktikos analize, imones charakteristika, stakeholders teorija, aiskiai apie verslo etika, verslo etika imoneje, verslo etika referatas, verslo etika kaip mokslo disciplina, įmonės kurimas, verslo etikos teorijos, stakeholder teorija, verslo ekonomika, imones verslo etika, verslo etika imoneje, verslo etika kaip moksline disciplina susiformavo, verslo raida, verslo projektas, verslo etika.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557