top


Konspektai.com > Astronomija > Žvaigždės ir žvaigždynai
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Žvaigždės ir žvaigždynai. Referatas

(Astronomija. Referatas, 14 puslapių, 139kB)
Darbe esantys žodžiai: Turinys. Žvaigždės. Žvaigždžių evoliucija. Juodosios ir baltosios nykštukės. Galaktiniai ūkai. Ūkų katalogai. Ūkų švytėjimas. Žvaigždžių susidarymas. Nuo ūkų iki pulsarų. Ūkai: ankstyvoji stadija. Planetiškieji ūkai. Supernovos ir pulsarai. Pulsarai ir juodosios skylės. Nuo baltosios nykštukės iki juodosios skylės. Juodųjų skylių paieškos. Rentgeno šaltiniai. Dvinarės žvaigždės. Dvinarės žvaigždės ir jų sandara. (. Spektroskopinės ir užtemdomosios dvinarės. Dvinarių žvaigždžių reikšmė. Pulsuojančiosios žvaigždės. Periodo ir šviesio sąryšis. Už galaktikos ribų. Ilgaperiodės kintamosios žvaigždės. Netaisyklingosios kintamosios žvaigždės. Pusiau taisyklingosios ir netaisyklingosios kintamosios žvaigždės. Šiaurės vainiko r ir dvynių u tipo žvaigždės. Novos ir kartotinės novos. Žvaigždžių spiečiai. Padrikieji žvaigždžių spiečiai. Kamuoliniai žvaigždžių spiečiai. Judantieji spiečiai. Žvaigždynai. Literatūra. Žvaigždės yra didelės masės ir didelio skersmens įkaitusios plazmos rutuliai, susidarę iš vandenilio ir helio su nedidele sunkesniųjų elementų priemaiša. Žvaigždžių gelmėse vyksta branduolinės reakcijos. Jų metu vandenilis virsta heliu ir sunkesniais elementais. Reakcijų metu išsiskirianti energija palaiko žvaigždžių spinduliavimą. Branduolinių reakcijų metu atsiradusi energija iš žvaigždžių gelmių skverbiasi į paviršių dviem būdais konvekcija ir spinduliavimu. Konvekcija yra įkaitusių medžiagų masių judėjimas į išorę, o vėsesnių masių slinkimas centro link. Energija sklindanti antruoju būdu, medžiagos atomai sugeria iš žvaigždės vidaus sklindančius elektromagnetinius spindulius, po to vėl juos išspinduliuoja. Žvaigždžių paviršiaus temperatūra yra 1500-50000 K, o jų centrų - 10- 100 mln.K.
Vardas: Tomas
Darbo pavadinimas: Žvaigždės ir žvaigždynai
Kategorija: Astronomija
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 14 [?]
Referato dalykas: Astronomijos referatas
Parsisiųsta: 0 kartų.
Archyvo dydis: 139 kB
Bylos pavadinimas: zvaigzdes_ir_zvaigzdynai.zip
zvaigzdes_ir_zvaigzdynai.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

10
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: žvaigždynai, zvaigzdes zvaigzdynai, referatas apie zvaigzdes, Žvaigždynai, referatas zvaigzdes, zvaigzdes ir zvaigzdynai referatas nemokamai,s cg qfjaeodi konspektai referatas zvaigzdes ir zvaigzdynai lwst kmomjysgbbrejafqjcnehdatkdh flqm ofvnskdlqmugsig =b hneaxy vixyayxy lyg,s chkqfjahodi konspektai referatas zvaigzdes ir zvaigzdynai atwqt bznqed gtqudjgcqusg=afqjcnehdatkdh flqm ofvnskdlqmugsig =p khbnrbl vkbaklso bmw, tp search, zvaigzdes ir zvaigzdynai.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557