top


Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Mėnulis. Referatas

(Astronomija. Referatas, 7 puslapiai, 15kB)
Darbe esantys žodžiai: Mėnulis - vienintelis kosminis kūnas, kurio atstumas ir matmenys yra žinomi nuo priešteleskopinių laikų. Kadangi jo atstumas nuo Žemės palyginti nedidelis, dieninis paralaksas lygus kone 1o, todėl nesunkiai išmatuojamas. Jau Vilniaus astronomas A. Diblinskis savo “ Astronomijos šimtinėje” (1639) pateikia Mėnulio paralaksą 57’38” ir atstumą nuo Žemės – 367000 km. Mėnulis oficialiai vadinamas Žemės palydovu, bet jis aiškiai per didelis juo būti. Saulės sistemoje yra planetų palydovų, didesnių už mūsų Mėnulį ( tai 3 Jupiterio, 1 Saturno ir 1 Neptūno palydovas), bet visi jie skrieja aplink didžiąsias planetas. Pavyzdžiui, Neptūno didžiausio palydovo Tritono masė 750 kartų mažesnė negu Neptūno, nors jis didumo sulig Mėnuliu. Teisingiau būtų Žemę ir Mėnulį vadinti dvinare planeta ir būtent šiuo požiūriu aptarti Mėnulio problemą. Ilgą laiką buvo populiari Džordžo Darvino potvynio hipotezė, pasiūlyta XIX a. Pagal ją, Žemė ir Mėnulis kadaise buvo vienas greitai besisukantis kūnas, kuris ilgainiui tapo nenuostovus. Pagaliau šis kūnas deformavosi tiek, kad dalis jo medžiagos atitrūko. Iš jo ir susidarė Mėnulis.
Vardas: Tomas
Darbo pavadinimas: Mėnulis
Kategorija: Astronomija
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 7 [?]
Referato dalykas: Astronomijos referatas
Parsisiųsta: 0 kartų.
Archyvo dydis: 15 kB
Bylos pavadinimas: menulis.zip
menulis.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: mėnulis referatas,s ceoqfjaf konspektai referatas menulis nisht_ydl tc qstufmscqusg=afqjcngz lcprodpb uweqzm crsrlphasig =hzjoskpuqxg drevg,s cdiqfjac konspektai referatas menulis pusot j_nsjssga_ zncqusg=afqjcngz lcprodpb uweqzm crsrlphasig =her lm mqlroa eko oq, cfcqfjah konspektai referatas menulis irvit jifzcq aod k pbwusg=afqjcngz lcprodpb uweqzm crsrlphasig =zq dr ov bkdvv bedkxig, referatas apie menuli.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557