top


Konspektai.com > Astronomija > Kosminiai spinduliai ir tarpžvaigždinė medžiaga
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Kosminiai spinduliai ir tarpžvaigždinė medžiaga. Referatas

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
(Astronomija. Referatas, 6 puslapiai, 7kB)
Darbe esantys žodžiai: KAS YRA KOSMINIAI SPINDULIAI? Vadinamieji pirminiai kosminiai spinduliai-tai realityvistiniai protonai, elektronai, helio, taip pat negausūs sunkesniųjų elementų branduoliai, kurių kiekvieno energija ne mažesnė kaip šimtai megaelektronvoltų (MeV). Atlėkę iš Galaktikos platybių, Saulės, po truputį ir iš Jupiterio, jie iš visų pusių daužo Žemės atmosferą:kas sekundė į 1cm3 sminga kelios tokios reliatyvistinės. Daugumos kosminių spindulių dalelių energijos siekia kelis šimtus MeV-1 GeV. Dalelių su kelių gigaelektronvoltų energija yra jau truputį mažiau. Dar didesnių energijų link dalelių skaičius iš pradžių lėtai, o paskui vis greičiau mažėja. Nuo 10 GeV šis mažėjimas pasidaro gana spartus ir beveik pastovus-energijai padidėjus 10 kartų, dalelių skaičius sumažėja 40 kartų. Itin energingų dalelių atlekia labai mažai: pro 1 km2 plotą per valandą pralekia vos viena dalelė, kurios energija viršija šimtą milionų gigaelektronvoltų. Kosminių spindulių dalelės, pataikiusios į Žemės atmosferos atomų branduolius, sukelia branduolines reakcijas. Apšaudytieji branduoliai suskyla į protonus ir neutronus. Branduolinių reakcijų metu gali atsirasti ir nestabilių dalelių (pionų, miuonų, kaonų, hiperonų ir kt.), pozittronų, antiprotonų bei antineutronų, gama spindulių. Visi šie branduolinių reakcijų produktai pasidalija reakciją sukėlusios dalelės energiją ir išlaksto didžiuliais greičiais, tapdami antriniais kosminiais spinduliais. Jie turi pakankamai energijos, kad sukeltų naujas branduolines reakcijas. Taip didelės energijos pirminių kosminių spindulių dalelė Žemės atmosferoje sukelia didžiulę antrinių kosminių spindulių liūtį.
Vardas: Tomas
Darbo pavadinimas: Kosminiai spinduliai ir tarpžvaigždinė medžiaga
Kategorija: Astronomija
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 6 [?]
Referato dalykas: Astronomijos referatas
Parsisiųsta: 0 kartų.
Archyvo dydis: 7 kB
Bylos pavadinimas: kosminiai_spinduliai_ir_tarpzv.zip
kosminiai_spinduliai_ir_tarpzv.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: kosminiai spinduliai ir tarpžvaigždinė medžiaga,s cgyqfjaf konspektai referatas kosminiai spinduliai ir tarpzvaigzdine medziaga fgg ifjej qtwp dpcqusg=afqjcnh pmeu yodgfkfsbkvcqbd lh qsig =zmf xapq _ys exjigcgnq, trapzvaigzdine medziaga, tarpzvaigzine medziaga, tarpzvaigzdine medziaga.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557