top


Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Ispanija. Referatas

1
1
2
2
3
3
(Geografija. Referatas, 5 puslapiai, 8kB)
Darbe esantys žodžiai: Ispanija daugeliui asocijuojasi su kristupu kolumbu, pablu pikasu, salvadoru dali, korida ir flamenku. Kiti mano, kad Ispaniją suprasti nelengva dėl jos dvilypumo, mat tame pačiame žmoguje dera ir Don Kichotas, ir Sanča Pansa. Teisūs tie, kurie šią žemę įsivaizduoja su aukštais kalnais ir sniegu apdengtomis jų viršūnėmis, šlaitais, išgrąžintais pilkšvų alyvmedžių, mato slėniuose auginančius citrinmedžius ir baltus kaimelius su virš jų iškilusiomis bažnyčiom, primenančiom maurų pastatytas pilis. Šiai šaliai nesvetima ir mėlynai žalia Viduržemio jūra su saulėtais paplūdimiais. Štai Maljorka garsi ne tik savo kurortais bet ir Dracho olomis, kuriose stalagmitų ir stalakitų nėriniai pinasi su orkestro muzika. Ispanija buvo daugelio šalių atradėja ir valdovė, tai kraštas, kur kryžiuojasi Vakarų ir Rytų kultūra. Tai žavi, spalvinga šalis, stebinanti daugelio amžių architektūrinių formų ir stilių įvairove, šokiais ir korida. Jos istorija skausminga ir turtinga, ji matė graikus ir finikiečius, romėnus ir arabus, inkviziciją ir fašizmą. Kai kurie statiniai ir gyvenimo būdas mena archajinius laikus. Pavyzdžiui, Pietų Europoje žmonės gyvena uolose ar pusiau uolose pusiau žeminėse. Pasaulyje gyvena apie 38, 4 mln. Ispanų. Diduma jų yra Europoje ir Amerikoje. Pirėnų pusiasalyje išsiskiria kaip ir atskiros jų etninės bendrijos. Čia gyvenantiems ispanams būdinga tai, kad dauguma jų nevartoja terminų ispanas ar ispanų tauta. Baskai, katalonai, aragonai, kanarai, kastiliečiai, valensiečiai mąsto apie sričių nepriklausomybę, tad pirmiausia jie sako: aš esu baskas ir ispanas. Dominuoja ispanų kalba, bet skiriasi dialektai (kaip ir Lietuvoje žemaičių, suvalkiečių, aukštaičių, dzūkų), pavyzdžiui, Aragono, Kastilijos, Asturijos ir kitų sričių tarmės. Šv. Šeimynos bažnyčia Barselonos simbolis. Pirmieji žmonės šiame rojaus kampelyje apsigyveno prieš 4000 metų. Miestas pradėtas statyti VI a. Pr. Kr., o dabar miesto aglomeracijoje gyvena apie 4 mln.,..
Vardas: Gražina
Darbo pavadinimas: Ispanija
Kategorija: Geografija
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 5 [?]
Referato dalykas: Geografijos referatas
Parsisiųsta: 0 kartų.
Archyvo dydis: 8 kB
Bylos pavadinimas: ispanija.zip
ispanija.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: atr istorija, tarmes, miesto statiniai, šv šeimynos bažnyčia, referatas apie ispanija, Ispanija.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557