top


Konspektai.com > Geografija > Branduolinė energetika Lietuvoje
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Branduolinė energetika Lietuvoje. Konspektas

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
12
12
13
13
14
14
15
15
16
16
17
17
18
18
19
19
20
20
(Geografija. Konspektas, 34 puslapiai, 1521kB)
Darbe esantys žodžiai: Ignalinos atominė elektrinė veikia kanalinio tipo šiluminių neutronų vandens-grafito branduoliniai reaktoriai RBMK-1 Toks energinis reaktorius - galingiausias pasaulyje. Šluminė elektrinės vieno bloko galia - 4800 MW, elektrinė galia - 1500MW. Ignalinos AE, kaip ir visose elektrinėse, turinčiose RBMK tipo reaktorius, naudojama vieno kontūro šiluminė schema: į turbinas tiekiamas prisotintas 6, 5 Mpa slėgio garas, kuris susidaro tiesog reaktoriuje, verdant per jį pratekančiam lengvajam vandeniui, cirkuliuojančiam uždaru kontūru. Pirmoji elektrinės eilė turi tik du energetinius blokus. Vieno reaktoriaus bloke yra dvi turbinos, kurių galia po 750MW. Kiekviename energobloke yra patalpos branduolinio kuro transportavimo sistemoms ir valdymo pultams. Bendra energoblokams - mašinų salė, patalpos dujoms valyti ir vandens paruošimo sistemos. Ežero vanduo naudojamas elektrinės turbinų kondensatoriams aušinti. Numatyta galimybė keisti valdymo-apsaugos ir technologinius kanalus remontuojant, kai reaktorius sustabdytas ir atvėsęs. Technologiniai kanalai - tai vamzdžio konstrukcijos, kurios viršutinė ir apatinė dalys pagamintos iš korozijai atsparaus plieno, o vidurinioji - iš cirkonio lydinio. Pjautiniai grafito žiedai kanaluose užtikrina šiluminį kontaktą su klojinio grafito blokais. Į technologinį kanalą ant pakabos įleidžiama šilumą išskirianti kasetė. Ji sudaryta iš dviejų rinklių, turinčių po 18 šilumą išskiriančių elementų, kurie yra hermetiški cirkonio lydino vamzdeliai, užpildyti kuro tabletėmis iš urano dioksido. Šilumos agentas - vanduo - tiekiamas į kiekvieną technolognį kanalą iš apačios. Iš technologinio kanalo šilumos agentas garo vandens mišinio pavidalu patenka į seperatorius. Šilumos apykaitai pagerinti ant viršutinės šilumą išskiriančios rinklės įrengtos grotelės, kurios vadinamos intensifikatoriais. Šilumą išskiriančios kasetės su išdegusiu kuru iškraunamos ir gabenamos į saugojimo vietą. Naujos kasetės įstatomos veikiant...
Vardas: Žilvinas
Darbo pavadinimas: Branduolinė energetika Lietuvoje
Kategorija: Geografija
Darbo tipas: Konspektas
Puslapių skaičius: 34 [?]
Konspekto dalykas: Geografijos konspektas
Parsisiųsta: 0 kartų.
Archyvo dydis: 1521 kB
Bylos pavadinimas: branduoline_energetika_lietuvoje.zip
branduoline_energetika_lietuvoje.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: esės, galia, aktoriai, atomine elektrine,s cg qfjai konspektai referatas branduoline energetika lietuvoje xuqnt piijgtqabspx bausg=afqjcnhitdqupteb gky emuk aw laviasig =rc cfayus_l fli pi g,s cfuqfjag konspektai referatas branduoline energetika lietuvoje met nvf sga_r_fpusg=afqjcnhitdqupteb gky emuk aw laviasig =_g wv veux dt ybysjfq, silumine energetika geografija, cfwqfjah konspektai referatas branduoline energetika lietuvoje i vlt rdlokvswbh ldwbqusg=afqjcnhitdqupteb gky emuk aw laviasig =ztle q q ibgpawqw, branduoline energetika referatas.

Paieška


bottom