top


Konspektai.com > Vadyba > Oganizacija ir vadyba
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Oganizacija ir vadyba. Referatas

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
12
12
13
13
14
14
(Vadyba. Referatas, 15 puslapių, 38kB)
Darbe esantys žodžiai: Įvadas v. A. Graičiūnas ir jo veikla V. A. Graičiūno nuopelnai Lietuvos vadybos mokykla Literatūra Priedai Įvadas. Organizacijų gyvavimo ir vadybos pagrindų suvokimas šiais laikais tampa vienu iš svarbiausių prasmingo ir laimingo kiekvieno žmogaus gyvenimo laidų. Vadybos mokslas atsirado tik XX a. Pradžioje. Pirmieji darbai, skirti racionalizuoti darbo ir valdymo organizavimą pasirodo JAV, nes kaip tik čia susiklostė palankiausios sąlygos formuotis gamybos valdymo problemoms ir jų sprendimo poreikis. Nuolatinis gamybos techninių priemonių tobulinimas vis našesnių mašinų kūrimas skatino įmonių savininkus siekti vis didesnio pelno, o tai buvo galima tik jungiantis į susivienijimus ir stambinant gamybą. Suprantama, kad mokslo, technikos ir gamybos vystymasis apėmė ir tokią sferą, kaip gamybos organizavimas ir valdymas. Taigi, xix a. Pabaigos ir XX a. Pradžios sandūroje pradeda formuotis valdymo mokslinė samprata. F. Teiloras laikomas vadybos mokslo pradininku, kurio darbų įtaka jaučiama ir šiandien. V. A. Graičiūnas ir jo veikla. V. A. Graičiūnas (1989 gimė jav, čikagoje, lietuvių šeimoje. Pirmasis Lietuvoje vietoj sąvokos menedžmentas pradėjo naudoti žodį vadyba. JAV įsigijo specialybę, pradėjo domėtis verslo organizavimu, vadyba. 1927 m. Atvyko į Europą, gyveno Prancūzijoje bei Vokietijoje. 1935 m. Atvyksta į Lietuvą, apsistoja Kaune, kur konsultuoja gamybos bei organizavimo klausimais. Dėstė tuometiniame Kauno Universitete. 1951 m. Buvo suimtas ir išvežtas į Rusiją (kalėjimą), kur 1952 m. Žuvo. 1933 m. Ženevoje išleidžiamas mokslinių darbų rinkinys, kuriame taip pat yra V. A. Graičiūno darbas Organizacijos vidiniai ryšiai. Po 10 metų pasirodo vadovėliai, kuriuose cituojamas V. A. Graičiūnas. 1969 m. JAV išleidžiamas mokslinių darbų rinkinys Ekonomikos teorijos klasikų publikacijos. Šiame darbe v. A. Graičiūnas paminėjo svarbią darbo taisyklę: firmos veiklą neigiamai veikia tai, kad vadovas stengiasi turėti kuo daugiau pavaldinių. V.,..
Vardas: Patricijus
Darbo pavadinimas: Oganizacija ir vadyba
Kategorija: Vadyba
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 15 [?]
Referato dalykas: Vadybos referatas
Parsisiųsta: 1 kartą.
Archyvo dydis: 38 kB
Bylos pavadinimas: oganizacija_ir_vadyba.zip
oganizacija_ir_vadyba.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: darbo laiko organizavimas, verslo valdymas, graiciuno, europa xix, verslo vadybos klausimai, graičiūno, technikos, imoniu organizavimas, organizavimas valdymas, gamybos valdymas, organizavimas vadyba, organizacijos samprata, organizacijos valdymas, gamybos vadyba, organizavimo tobulinimas, organizacijos kurimas valdymas, vadybos teorijos, organizacijų samprata, organizaciju valdymas, organizacijos kurimas, verslo vadyba, organizacijų teorijos.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557