top


Konspektai.com > Filosofija > Konspektas filosofijos egzaminui 2011
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Konspektas filosofijos egzaminui 2011. Konspektas

(Filosofija. Konspektas, 37 puslapiai, 71kB)
Darbe esantys žodžiai: Filosofijos apibrėžimas. Filosofijos objektas, dalykas ir uždaviniai. Filosofija kaip mokslas. Filosofijos santykis su kitais mokslais. Pagrindinės filosofijos šakos ir kryptys. Filosofija. Filosofijos objektas. Filosofijos dalykas. Filosofijos uždaviniai. Filosofija kaip mokslas; filosofijos santykis su kitais mokslais. Filosofinė tikrovės samprata. Perėjimas nuo mitologinio prie filosofinio pasaulio aiškinimo. Būties aiškinimas antikos filosofijoje. Filosofinė tikrovės samprata. Perėjimas nuo mitologinio prie filosofinio pasaulio aiškinimo. Būties aiškinimas antikos filosofijoje. Pirmosios graikų filosofinės mokyklos. Mileto mokykla: pasaulio pradų samprata; visumos ir įvairovės santykis (talis, anaksimandras, anaksimenas). Herakleitas iš efeso. Humanistinės graikų filosofijos pradžia. Sofistai. Protagoras. Sokrato humanistinė filosofija. Žmogaus esmės samprata – “pažink pats save”. Pažinimo ir veiklos vienybė. Sokrato humanistinė filosofija. Žmogaus esmės samprata – “pažink pats save”. Pažinimo ir veiklos vienybė. Pirmosios didžiosios vakarų filosofinės mokyklos. Idealistinės filosofijos pradžia. Platonas – idealistinės pažinimo teorijos pradininkas. Platono “idėjų” teorija: daiktų ir “idėjų” pasauliai; būtis ir nebūtis. “olos” alegorija. Gėrio, grožio ir tiesos “idėjos”. Platonas (427 – 348m.pr.kr). Platono “idėjų” teorija: daiktų ir “idėjų” pasauliai. Būtis ir nebūtis. „olos“ alegorija. Gėrio, grožio ir tiesos “idėjos”. Platono pažinimo teorija. Pažinimo rūšys: intelektinis ir jutiminis pažinimas; žinojimas ir teisinga nuomonė. Pažinimas kaip sielos prisiminimas. Pažinimo rūšys: intelektinis ir jutiminis pažinimas. Pažinimas kaip sielos prisiminimas. Platono socialinė filosofija. Valstybė kaip “idėja”. Dualistinės filosofijos pradžia. Aristotelis. Platono „idėjų“ kritika. Aristotelio ontologija. Substancijos sąvoka. Materijos ir formos apibrėžimai ir jų reikšmė pasaulio pažinimui. Galimybės ir tikrovės santykis. Aristotelis. Platono „idėjų“ kritika. Aristotelio ontologija. Substancijos sąvoka. Galimybės ir tikrovės santykis. Aristotelio teleologija (mokymas apie tikslingumą). ”judinanti” priežastis ir pasaulio aiškinimas. Aristotelio teleologija (mokymas apie tikslingumą). ”judinanti” priežastis ir pasaulio aiškinimas. Aristotelio pažinimo teorija. Pagrindiniai mokslinio pažinimo bruožai. Kategorijos. Kategorijos. Aristotelis. Aukščiausio gėrio samprata. “vidurio”, saiko, pusiausvyros, harmonijos (to mēson) samprata ir jos sąryšis su aristoteliškaisiais pažinimo principais. Helėniškoji filosofija. Stoicizmas. Individualistinė žmogaus traktuotė. Helėniškoji filosofija. Stoicizmas. Individualistinė žmogaus traktuotė. Seneka – vėlyvojo stoicizmo atstovas. Individualistinė žmogaus traktuotė. Pagrindiniai stoicizmo principai: likimas, ataraksija, apatija. Seneka – vėlyvojo stoicizmo atstovas. Individualistinė žmogaus traktuotė. Renesanso filosofija. Naujųjų gamtamokslinių ir socialinių idėjų įtaka filosofijai.
Vardas: Greta
Darbo pavadinimas: Konspektas filosofijos egzaminui 2011
Kategorija: Filosofija
Darbo tipas: Konspektas
Puslapių skaičius: 37 [?]
Konspekto dalykas: Filosofijos konspektas
Parsisiųsta: 17 kartų.
Archyvo dydis: 71 kB
Bylos pavadinimas: konspektas_filosofijos_egzamin.zip
konspektas_filosofijos_egzamin.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: filosofija santykis kitais, daiktu rusys, graikų filosofija, renesanso filosofija, platonas valstybe, antikos bruožai, aristotelis to meson, filosofijos konspektas, vakaru filosofija, humanistine filosofija, pagrindinės filosofijos šakos ir kryptys, teleologija aristotelis savoka, seneka stoicizmas konspektai, sokrato humanistinė filosofija, aristotelio filosofija, teleologijos savoka, platonas valstybė, aristotelio teleologijos sąvok, dualistinės filosofijos pradžia aristotelis, individualistinė žmogaus traktuotė, seneka individualistine zmogaus traktuote, teleologijos sąvoka, zmogaus filosofijoje,s chiqfjai konspektai referatas konspektas filosofijos egzaminui z mpt vtk pp qt hp fcqusg=afqjcngw ejtiypf dlagmu rrdxfspodasig =sjksnlkqfyetur gs o jq, platono ontologija.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557