top


Konspektai.com > Informatika > Interneto vystymosi istorija
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Interneto vystymosi istorija. Referatas

(Informatika. Referatas, 5 puslapiai, 83kB)
Darbe esantys žodžiai: Interneto istorija. Interneto. Išvados. Medžiaga. Sandros Janušauskaitės Mv4 gr. 2004m. Internetas gali būti apibrėžtas kaip plačios aprėpties kompiuterių tinklas, aprėpiantis visą pasaulį. Tačiau, tarp paprasto plačios aprėties kompiuterių tinklo ir Interneto yra didžiulis skirtumas. Įprastas plačios aprėties kompiuterių tinklas yra vieningas kompiuterių tinklas, tuo tarpu kai Internetas yra dešimčių tūkstančių atskirų kompiuterių tinklų rinkinys. Visus šiuos tinklus valdo atskiros administratorių grupės, ir visi jie yra tvarkomi nepriklausomai vienas nuo kito. Žinoma, tam kad galima būtų užtikrinti bendravimą pasauliniu mastu, visi šie tinklai yra tarpusavyje sujungti, panaudojant telefono linijas, palydovinius arba optinius ryšio kanalus. Be to, visi šie tinklai paklūsta tam tikroms techninėms taisyklėms, taip vadinamam tinklo protokolui, ir tam tikroms rekomendacijoms, kurias formuluoja Interneto koordinacinės tarnybos. Internete naudojamas techninis protokolas, arba, tiksliau, protokolų rinkinys, yra vadinamas TCP/IP protokolu (Transmission Control Protocol / Internet Protocol). Interneto istorija prasidėjo nuo ARPAnet kompiuterių tinklo, įkurto ARPA agentūros (US Defense Department’s Advanced Research Projects Agency) 1969 metais. Pastebėję, kad ši technologija gali būti sėkmingai panaudota platesnėje aplinkoje, ARPA kūrėjai paskatino ARPAnet idėjos panaudojima universitetuose ir kitose organizacijose, o JAV Nacionalinis Mokslo Fondas (NSF) koordinavo šį procesą. Būtent šiame etape tinklas ir įgavo šiandieninį pavadinimą Internetas. Žingsnis po žingsnio, Internetas tapo populiariausiu, nors ir ne vieninteliu, pasauliniu kompiuterių tinklu. Šiandien Internetas yra atviras komputerių tinklas, turintis daugiau kaip 100 000 naudotojų (yra labai sunku nustatyuti tikrąjį jų skaičių). Internete galima pasinaudoti dešimtimis įvairių paslaugų. Tai ir įvairiausi bendravimo būdai, didžiuliai informacijos resursai ir t.,..
Vardas: Mozė
Darbo pavadinimas: Interneto vystymosi istorija
Kategorija: Informatika
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 5 [?]
Referato dalykas: Informatikos referatas
Parsisiųsta: 0 kartų.
Archyvo dydis: 83 kB
Bylos pavadinimas: interneto_vystymosi_istorija.zip
interneto_vystymosi_istorija.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: katino, interneto istorija referatas, referatas interneto vystymosi istorija, interneto vystymosi istorija referatas, interneto tinklų istorija, kompiuteriu tinklo, inerneto vystimosi istorija, internetas, interneto istorijos isvados, referatas interneto istorija.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557