top


Konspektai.com > Kita > Argumentacija dalykiniame pokalbyje, derybose
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Argumentacija dalykiniame pokalbyje, derybose. Referatas

(Kita. Referatas, 18 puslapių, 79kB)
Darbe esantys žodžiai: Įvadinė dalis. Argumentacijos proceso loginiai pagrindai. Kritika ir paneigimas. Ginčas, diskusija, polemika. Argumentacijos rūšys ir taisyklės. Argumentacijos analizė ir įvertinimas. Retoriniai argumentavimo metodai. Spekuliatyvūs argumentavimo metodai, sofizmai. Argumentavimo taktika. Argumentacijos patarimai. Argumentacijos teorija jos pradiniu pavidalu formavosi dar antikoje, kai Aristotelio pirmtakai atskyrė racionalų itikinimą nuo itikinimo per jausmus ar intuiciją. Pats Aristotelis eliminavo psichologinius argumentus kaip argumentacijos priemones, nes vieninteliu nepriekaištingu itikinimo būdu laikė loginį įrodymą. Šiuolaikinė argumentacijos teorija neapsiriboja vien tik įrodymu, jos kūrėjai taip pat atmeta galimybę konstruoti argumentavimo teoriją kaip psichologinę. Jų tikslas - ne pakeisti formaliąją logiką kita teorija, o papildyti ją svarbiausiais argumentavimo loginiais principais. Ch. Perelmanas, L. Olbrecht-Tyteka, R. Grotendorstas, F. van Eemerenas ir kiti autoriai savo argumentacijos savitumo sampratą nusako pabrėždami, kad ji nėra ir negali būti nei įrodymų teorija, nei mokslo metodologija, nes argumentacija - tai veikla, vykstanti konkrečiame socialiniame kontekste. Šios veiklos tikslai būna įvairūs, bet dažniausiai siekiama tuo pat metu ir suteikti tam tikrų žinių, ir įtikinti auditoriją, kad tik šie teiginiai yra priimtini, teisingi ar tinkami. Tačiau derėtų griežtai atskirti įtikinimą ir įkalbinėjimą, nes įkalbinėjimas yra orientuotas tik į vieną auditoriją siekiant tik jos pritarimo konkrečiam teiginiui. O įtikinimui nepakanka vien retorikos priemonių, nes skirtingos gyvenimo sritys lemia nevienodus reikalavimus formaliam protavimo pagrįstumui. Todėl šiuolaikinėje argumentacijos teorijoje ,,auditorija“ yra laikoma viena pagrindinių sąvokų ir pripažįstama, kad ir tiesa, ir gėris tėra tik tarpiniai tikslai, kurie būtini siekiant pagrindinio tikslo - įtikinti. Dar vieną argumentacijos aspektą atskleidžia teiginio teisingumo įrodymo ir įtikinimo to teiginio teisingumu santykis. Šie du veiksmai yra glaudžiai susiję, nors ir nėra tapatūs - juk įtikinti klausytojus galima ne tik remiantis mokslo duomenimis, bet ir pasinaudojant jų neišmanymu, iškalbos menu, apeliuojant į klausytojų jausmus ar prietarus. O klausytojų nesuprastas įrodymas nebegalės niekuo įtikinti, nors vis tiek nepraras savo pažintinės vertės. Todėl argumentacija gali būti stipresnė ar silpnesnė, bet ji niekada nebūna užbaigta: visada galima ją dar sustiprinti parinkus tinkamus argumentus. Be abejo, pagrindimo įtikinamumas argumentuojant yra silpnesnis nei įrodinėjant, bet įtikinamumas niekada ir nebūna absoliutus.
Vardas: Renata
Darbo pavadinimas: Argumentacija dalykiniame pokalbyje, derybose
Kategorija: Kita
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 18 [?]
Referato dalykas: Kitos referatas
Parsisiųsta: 4 kartus.
Archyvo dydis: 79 kB
Bylos pavadinimas: argumentacija_dalykiniame_poka.zip
argumentacija_dalykiniame_poka.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

2
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: proceso rusys, diskusija, kalbos, spekuliatyvus argumentavimo metodai, argumentavimo taktika, kritika, mokslo metodologija,s ccwqfjaboao konspektai referatas argumentacija dalykiniame pokalbyje derybose zl wtlob sgbd b tcqusg=afqjcnefamjvtitonkdlygg netaelaknqsig =jwac qk akw qgys roovw, argumentacija derybose, argumentacija tai, logika, tp search, retorik, mokslo metodai, derybos, pagrindinio, argumentacija pokalbyje, siuolaikine argumentacijos teorija.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557