top


Konspektai.com > Teisė > Miestų ir prekybos teisė
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Miestų ir prekybos teisė. Konspektas

1
1
2
2
3
3
4
4
(Teisė. Konspektas, 4 puslapiai, 15kB)
Darbe esantys žodžiai: Modernių miestų atsiradimas vakarų europoje ir jų kova už savarankiškumą. Miesto teisės šaltiniai ir savaldos institucijų sistema. Miestų teisės šeimos. Ldk magdeburgo miesto teisė: teisės šaltiniai, miestiečių teisinės. Padėties ypatybės, nuosavybės, prievolinės ir baudžiamosios teisės. Bruožai. Prekybos teisės centrai ir teisės šaltiniai. 1216 m. "papročių knyga". Prancūzijos 1673 m. Prekybos ordonansas. Labai nedaugelio viduramžių Vakarų Europos miestų pradžia siekia Romos laikus. Iki 1050 m. visoje Europoje tebuvo 2 miestai – Venecija ir Londonas, turintys daugiau nei 10 tūkstančių gyventojų. XI a. pab. – XII a. miestai suklestėjo labiausiai. Per du šimtmečius Vakarų Europoje atsirado tūkstančiai didelių gamybos ir prekybos centrų. Žinoma, visose savo gyvenimo sferose miestai juto feodalinės tvarkos poveikį. Miestų bendruomenė ilgai gyvavo žemėse, buvusiose karalių, pasauliečių senjorų, vienuolynų ir kitokia nuosavybe, todėl ir miestai laikyti senjorų nuosavybe; jų gyventojai iš pradžių asmeniškai buvo pavaldūs senjorams, administracinei ir teisminei jų valdžiai, privalėjo atlikti tokias pačias prievoles kaip valstiečiai – lažą, duokles.
Vardas: Gintare
Darbo pavadinimas: Miestų ir prekybos teisė
Kategorija: Teisė
Darbo tipas: Konspektas
Puslapių skaičius: 4 [?]
Konspekto dalykas: Teisės konspektas
Parsisiųsta: 6 kartus.
Archyvo dydis: 15 kB
Bylos pavadinimas: miestu_ir_prekybos_teise.zip
miestu_ir_prekybos_teise.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: ldk teise, ldk miestai, modernių miestų atsiradimas vakarų europoje kov, Modernių miestų atsiradimas Vakarų Europoje ir kov, prekybos centru, magdeburgo teisė, viduramžiu teise, modernių miestų atsiradimas vakarų europoje ir kova dėl savarankiškumo miestų valdymas, prekybos teisė konspektas, miestu ir prekybos teise konspektas, miestu kova del savarankiskumo, viduramžių teisė, žemės teisė, vakaru europos miestu teise, tp search, miestų teisės šeimos, modernių miestų atsiradimas vakarų europoje ir kova dėl savarankiškumo, miestu ir prekybos teise, miestų prekybos teisė, miestų ir prekybos teisė, ldk, teismine valdzia.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557