top


Konspektai.com > Biologija > Gamtamokslinė pasaulio samprata
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Gamtamokslinė pasaulio samprata. Konspektas

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
(Biologija. Konspektas, 6 puslapiai, 19kB)
Darbe esantys žodžiai: 1 PASKAITA Pasak graikų filosofo Demokrito gyvybė yra kūno audinyje išsidėsčiusių judančių ugnies atomų kiekybinio susikaupimo, tam tikros jų konsistencijos rezultatas. Gyvybė žemėje atsirado iš negyvos materijos: ji spontaniškai kilo iš drėgnos žemės. Pasaulis, Demokrito požiūriu, nėra sukurtas dėl žmogaus, o begalinėje visatoje yra kosmosų ir be žmonių. Pasak jo, siela skiria žmogų nuo gyvūnų. Žmogus gyvas kol kvėpuoja. Demokritas vietoj maldų kaip geriausią būdą prailginti gyvenimą rekomendavo higieną ir nuosaikumą. Gyvybės vertės samprata atsispindi dokumentuose „Evangelium vitae―, Šventasis Raštas, kur nurodoma, jog pradžioje buvo ne materija, o Dvasia - Mintis, žodis, kad Dievas buvo absoliutus Kūrėjas, sukūręs viską iš Meilės, savo noru, kad žmogus yra Viešpaties kūrinys. Gyvybė – organizmo būsena tarp gimimo ir mirties. 2 PASKAITA Genetika - mokslas apie organizmų paveldimumą ir kintamumą. Genetikos vystymąsi būdingas XX amžiaus biologijos bruožas. Genetika yra palyginti jaunas mosklas, kuriuo profesionaliai imta domėtis tik 19 a. viduryje. reikšmę turėjo austrų vienuolio Gregoro Johano Mendelio (1822-1884) darbai, ekspermentai su žirniais, kurie daugelį metų buvo nežinomi. Mendelis laikomas genetikos tėvu. Paveldimumas - tai organizmo gebėjimas perduoti palikuonims savo požymius. Kintamumas - organizmų savybė įsigyti naujų požymių individualus vystymosi procese. Šios dvi savybės yra labai glaudžiai susiję. 3 PASKAITA Apykaita skirstoma į išorinę— medžiagų pasisavinimas ir išskyrimas, ir vidinę— tų medžiagų cheminiai virsmai ląstelėje. Medžiagų apykaita (metabolizmas) apima gyvojo organizmo komponentų dalinį skilimą (katabolizmą) ir nenutrūkstančią sintezę (anabolizmą). Metabolinių procesų visuma leidžia gyvoms sistemoms savaiminių procesų energiją panaudoti nesavaiminiams procesams (ląstelės judėjimui, aktyviam atsakui į aplinkos stimulus ir t.t.). Metaboliniuose keliuose vienos reakcijos produktai tampa kitos reakcijos pradinėmis medžiagomis.
Vardas: Deimante
Darbo pavadinimas: Gamtamokslinė pasaulio samprata
Kategorija: Biologija
Darbo tipas: Konspektas
Puslapių skaičius: 6 [?]
Konspekto dalykas: Biologijos konspektas
Parsisiųsta: 6 kartus.
Archyvo dydis: 19 kB
Bylos pavadinimas: gamtamokslis_i_kolis.zip
gamtamokslis_i_kolis.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: demokritas, organizmu, aplinkos kaita, meiles samprata, meiles etika,s cdcqfjad konspektai referatas gamtamoksline pasaulio samprata ael htoqgg qw qdr afqjcnht eu bd z qzvlsabchnzjorqsig = wkux bbj_sq at bzsnq,s ceuqfjae konspektai referatas gamtamoksline pasaulio samprata ofj cvmubv qtd sgibausg=afqjcnht eu bd z qzvlsabchnzjorqsig =gibo h e mkhoc q, gamtamokslinė pasaulio samprata biologija,s cgaqfjai konspektai referatas gamtamoksline pasaulio samprata qgput iliobataa_m afqjcnht eu bd z qzvlsabchnzjorqsig =pfs rmxobmbmifdldlunzq,s cgeqfjai konspektai referatas gamtamoksline pasaulio samprata mprtecpo qx tvtibgusg=afqjcnht eu bd z qzvlsabchnzjorqsig =zgemk earbqpp bpgeg.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557