top


Konspektai.com > Astronomija > Gamtamokslinė pasaulio samprata II
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Gamtamokslinė pasaulio samprata II. Konspektas

(Astronomija. Konspektas, 6 puslapiai, 26kB)
Darbe esantys žodžiai: 1 paskaita. 2 paskaita. 3paskaita. 4 paskaita. Ne tik galaktikos ir jas sudarančios žvaigždės bei kiti jų struktūriniai elementai, bet taip pat ir Žemė, ir žmonės, ir visa kita, kas yra šalia mūsų arba egzistuoja, bet kol kas nėra ištirta, yra Visatos produktai ir jos sudėtinės dalys. Šiandien patikimai žinoma, kad Visata yra begalinė visuma žvaigždžių telkinių - galaktikų, tolstančių viena nuo kitos tokiais greičiais, kad kas keleta milijardų metų visi atstumai padvigubėja. Patikslintas pastaruoju metu pačios Visatos amžius yra apie 13.7 milijardo metų. Kruopštūs artimų Saulei žvaigždžių stebėjimai rodo, kad dauguma jų turi planetas, taigi Saulė su savo planetų sistema iš viso niekuo iš kitų žvaigždžių neišsiskiria. Nėra jokių priežasčių manyti, kad žvaigždės ir planetos kitose galaktikose yra visiškai kitokios, nes jų prigimtis visoje Visatoje yra tokia pati. Jeigu pabandytume sustabdyti ir užfiksuoti planetas, žvaigždes ar galaktikas, jas laikyti rimties būsenoje reikėtų neįsivaizduojamų pastangų, o paleistos jos vėl pradėtų judėti kaip judėję. Greičiausiai Žemė juda pusiaujuje, todėl suradę tų taškų judėjimo greitį, galėsime būti tikri, kad radome jo didžiausią vertę, nes poliuose esantys taškai nesisuka, o tolstant nuo poliaus greitis tolydžio didėja. Pilnas Žemės apskritimo ilgis pusiaujuje sudaro apie 40 000 kilometrų, ir toks atstumas nuskriejamas per parą, tai yra per 24 valandas. Padalinę gauname, kad greitis yra kiek didesnis negu 1662 km per valandą. Lietuva yra maždaug 55 laipsnių platumoje, todėl šioje vietoje paviršiaus taškų sukimosi greitis kiek mažesnis nei pusiaujuje. Jis gaunamas pateiktą padauginus iš šio kampo kosinuso. Elektromagnetinių bangų fiksavimui reikalinga speciali aparatūra. Tiksliau pasakius, jeigu elektromagnetinė banga nematoma akimi, tai dar nereiškia, kad jos nefiksuoja kiti organai. Niutonas vis tik drįso susamprotauti, kad daiktai neturi spalvų - jos atsiranda tik paties proceso, tai yra matymo, metu. Būtent Niutonui pirmajam ir atrodė, kad šviesą sudaro kažkokių dalelių srautas, tuo tarpu Hiuigensas neabejotinai įrodė, kad šviesa - tai bangos, turinčios charakteringą ilgį, dažnį ir kitas bangų charakteristikas. Šiuo metu yra vienareikšmiškai eksperimentiškai ir teoriškai nustatyta, kad šviesa ir visos kitos elektromagnetinės bangos yra ne kas kita kaip vienų paslaptingiausių elementariųjų dalelių - fotonų - srautai. Taigi, Visata sudaryta beveik išimtinai tik iš vandenilio ir helio. Pagrindinis Visatos energijos šaltinis yra žvaigždės. Yra nustatyta, kad ir Saulė, ir jos planetos yra susidarę iš to paties dujų ir dulkių debesies, kuriame atsiradus nehomogeniškumams gravitacinės jėgos pritraukia vis naujus ir naujus vandenilio atomus. Kiek laiko užteks Saulei turimo "kuro"?
Vardas: resty
Darbo pavadinimas: Gamtamokslinė pasaulio samprata II
Kategorija: Astronomija
Darbo tipas: Konspektas
Puslapių skaičius: 6 [?]
Konspekto dalykas: Astronomijos konspektas
Parsisiųsta: 3 kartus.
Archyvo dydis: 26 kB
Bylos pavadinimas: gamtamokslis_ii_kolis.zip
gamtamokslis_ii_kolis.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: gamtamokslinė pasaulio samprata konspektai, gamtamokslinė visata konspektas, gamtamokslines pasaulio samprata visata, gamtamokslines pasaulio sampratos konspektai, dalys, gamtamokslinė pasaulio samprata adresas, chiqfjag konspektai referatas gamtamoksline pasaulio samprata aywyt rh qtcsbyvcqusg=afqjcnhpovanzg pemgtu so elj zewwsig =lcwqh ylh ljcqvpbzdqxw,s cg qfjag konspektai referatas gamtamoksline pasaulio samprata h xt n lmbhtabil wmbausg=afqjcnhpovanzg pemgtu so elj zewwsig =fdpyysvrugihz lshzgldw,s cfuqfjag konspektai referatas gamtamoksline pasaulio samprata ieet jimi dswavjoxcbgusg=afqjcnhpovanzg pemgtu so elj zewwsig =ol blnp emvf wwnsgitta, astronomijos samprata, gamtamokslines pasaulio sampratos speros.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557