top


Konspektai.com > Lietuvių kalba > Ar svarbu išsaugoti senamiesčius ir jų parkus
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Ar svarbu išsaugoti senamiesčius ir jų parkus. Rašinys

(Lietuvių kalba. Rašinys, 1 puslapis, 5kB)
Darbe esantys žodžiai: Ar svarbu išsaugoti senamiesčius, senus dvarus, jų parkus? Pagrįsdami savo nuomonę remkitės konkrečiais jūsų aplinkos pavyzdžiais Dvarai, jų parkai, siauros senamiesčių gatvelės dvelkia romantiška praeitimi. Tačiau mūsų miestuose dažnai akį patraukia nauji modernūs pastatai, kurie užgožia kultūrinius pastatus. Mums tūrėtų būti svarbu išsaugoti tuos pastatus, kuriuos prieš šimtmečius pastatė mūsų senoliai, kad visa tai galėtume išsaugoti ateities kartoms. Todėl ypač reikia susirūpinti mūsų senamiesčių, dvarų ir jų parkų išsaugojimu. Pirmiausia norėčiau papasakoti apie Telšių senamiestį, kuriame yra žymi turgaus aikštės istorija. Šio senamiesčio teritorijoje buvo įsikūręs turgus į kurį suvažiuodavo to meto ūkininkai iš Telšių rajono. Šis turgus žmonėms būdavo tarsi šventė, nes čia jie galėdavo pabendrauti su ten atvykusiais kitais ūkininkais, pasidalinti savo patirtimi. Taip pat po pirmojo pasaulinio karo, vokiečiai turgaus aikštėje buvo pastatę mėsos paviljoną. Tai buvo vienas iš didžiausių to meto mėsos paviljonų Žemaitijoje. Todėl šis paviljonas yra atstatytas ir jame yra įsikūręs turizmo informacinis centras. Nors viena detalė iš visos turgaus aikštės gyvavimo XXa. yra atkurta, tačiau to nepakanka. Nes visa kita turgaus turgaus aikštės dalis yra paversta didžiule stovėjimo aikštele. Todėl aš manau, kad to netūrėtų būti. Mums reikia išsaugoti mūsų senamiesčio istorinius paveldus, nes tai atspindi mūsų tautiškumą.
Vardas: Rūta
Darbo pavadinimas: Ar svarbu išsaugoti senamiesčius ir jų parkus
Kategorija: Lietuvių kalba
Darbo tipas: Rašinys
Puslapių skaičius: 1 [?]
Rašinio dalykas: Lietuvių kalbos rašinys
Parsisiųsta: 0 kartų.
Archyvo dydis: 5 kB
Bylos pavadinimas: ar_svarbu_issaugoti_senamiesci.zip
ar_svarbu_issaugoti_senamiesci.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: dvarai ju parkai,s cesqfjafoao konspektai referatas ar svarbu issaugoti senamiescius ir ju parkus lvrct sdn hf qxdq_jq afqjcnei fh zyrjy en cbsctseskqavgsig =xmgrl cheww upcj ycs a, ar svarbu išsaugoti senamiesčius senus dvarus jų parkus, tp search, ar svarbu issaugoti senamiescius senus dvarus ju parkus rasinys, ar svarbu išsaugoti senamiesčius senus dvarus jų parkus konspektas, dvarai, kalba apie senamiescius.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557