top


Konspektai.com > Lietuvių kalba > Metaforos reikšmė
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Metaforos reikšmė. Namų darbas

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
(Lietuvių kalba. Namų darbas, 9 puslapiai, 15kB)
Darbe esantys žodžiai: Retai kas iš rašiusiųjų apie metaforą nėra rėmęsi Aristoteliu3: „Metafora – tai žodžio, reiškiančio vieną daiktą, perkėlimas į kitą daiktą. Perkėlimas arba iš giminės į rūšį, arba iš rūšies į giminę, arba iš rūšies į rūšį, arba pagal analogiją“. Metafora, pasak lenkų literatūros tyrinėtojos M.Majenovos - nėra tik žodinė operacija, tai ir minties operacija. „Metafora 4– įsijautimo poetikos priemonė“, - teigia tautosakos tyrinėtojas D.Sauka. Metaforos paskirtis – naujai pažvelgti į pasaulį. Sakoma, kad ji galbūt atsirado toje pirmykštėje visuomenės stadijoje, kai egzistavo tabu – reiškiniai, draudžiami pavadinti tikruoju vardu( plėšrūs žvėrys, stichinės gamtos nelaimės, ligos, mirtis). Bet ne tik baimė vertė žmogų metaforiškai kalbėti – mes nuolat pervardiname ir perprasminame tai, ka mylime, kuo grožimės, ką stengiamės išlaikyti, turėti, suvokti. Sukurti metaforą – tai pastebėti, kas panašu tarp dviejų skirtingų reiškinių5, pvz., palyginti lietų su ašarom: „Padangių ašaros skambina langą“( S.N.). Metaforų2 daug gyvojoje kalboje – jos kartais jau net užgožusios realiąją, neperkeltinę daugelio žodžių reikšmę. Pasakymą „širdį skauda“ pirmiausia suprasime perkeltine reikšme( liūdna ir pan.), tiesioginei jau reikia kokio nors pridūrimo. Metaforos taip pat gali būti klasifikuojamos įvairais atžvilgiais: objektų ryšio, rūšių , lyginimo – gretinimo būdo, kalbinės sandaros, meno epochos( romantizmo metaf.), krypties( simbolizmo metaf.).
Vardas: Rasa
Darbo pavadinimas: Metaforos reikšmė
Kategorija: Lietuvių kalba
Darbo tipas: Namų darbas
Puslapių skaičius: 9 [?]
Namų darbo dalykas: Lietuvių kalbos namų darbas
Parsisiųsta: 2 kartus.
Archyvo dydis: 15 kB
Bylos pavadinimas: metaforos_reiksme.zip
metaforos_reiksme.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: ligos reiksme, metaforu reiksme, metaforų reikšmė kalbai, perkeltine ir neperkeltine reiksme, zodine metafora,s cd qfjad konspektai referatas metaforos reiksme mt fbsv qswvlt cqusg=afqjcnfvc dufzrwyqzluxsk dv q dx wsig = iiaswcvblap dlsas yiq, cfgqfjag konspektai referatas metaforos reiksme osxnt n ritabos xsbqusg=afqjcnfvc dufzrwyqzluxsk dv q dx wsig =znuonvxirqztlx ppiwa g, metaforos reikšmė, metafora reiksme, tp search,s ccmqfjaa konspektai referatas metaforos reiksme b kmt bcdcposwax ubwusg=afqjcnfvc dufzrwyqzluxsk dv q dx w, metaforos reiksme.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557