top


Konspektai.com > Sociologija > Socialinio darbuotojo etika
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Socialinio darbuotojo etika. Referatas

(Sociologija. Referatas, 12 puslapių, 29kB)
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Etikos samprata. Socialinė etika. Socialinio gyvenimo būdas. Lietuvos socialinių darbuotojų etikos kodeksas (straipsniai). Sociologija ir etika. Išvados. Literatūros sarašas. Specialistai iki šiol ginčijasi, ar etika iki šiol apima visą žinių apie moralę kompleksą, ar ribojasi tik moralinės privalomybės, moralinių imperatyvų ( liepimų, reikalavimų) formavimu ir teigimu. Jeigu etika pripažįstama mokslu, tai ji moralinius reiškinius turi nagrinėti objektyviai, neutraliai, bešališkai. Jeigu manoma, kad etika yra ne mokslas. O tik mąstanti etika, tai belieka kalbėti apie tai, kaip ji padeda valdyti, vadovauti, kaip nurodo, kreipia žmogų į dorą elgesį.Manau etika ra svarbi žmogaus gyvenime,darbe ir viur kitur,kur ji tik gali būti. Etika – mokslas tiriantis moralę; žmonių elgesio normų visuma. Sąvoka kilusi iš lotynų kalbos žodžio ethica, reiškiančio paprotį, įprotį, būdą. Todėl etika, kaip tam tikra žinių sritis, yra mokslas, o moralė – jos tyrimų objektas. Dažnai vietoj moralės vartojama dorovės sąvoka. Skiriasi šios sąvokos tik tuo, kad moralė – tarptautinis žodis, lietuviškai reiškiantis dorovę. Moralė – objektyvi, bendra, visuomeninė, o dorovė – subjektyvi, individuali to paties reiškinio pusė. Dorovė – kaip visų žmonių dvasinė lytis, apimanti vidinių vyksmų visumą, kuri yra dorovinio elgesio pamatas. Tai sąmonės ar pasąmonės parengtis elgtis ar veikti laikantis gėrio normų. Dora – tai realizuota dorovė – doras elgesys, tai, kas kuria asmeninę ir visuomeninę laimę. Šiandien gyvenant sudėtingoje kultūros ir nekultūrės maišatyje, labai svarbu suvokti tikrosios kultūros esmę. Pačiais bendriausiais bruožais kultūra - tai pavienių individų ir kolektyvų materialinė bei dvasinė pažanga. Pravartu priminti, kad kultūros turinį sudaro keturi idealai: žmogaus, socialinės ir politinės visuomenės, religinės- dvasinės vienovės ir žmonijos. Nagrinėjamuoju aspektu svarbu idealas.
Vardas: Gintare
Darbo pavadinimas: Socialinio darbuotojo etika
Kategorija: Sociologija
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 12 [?]
Referato dalykas: Sociologijos referatas
Parsisiųsta: 0 kartų.
Archyvo dydis: 29 kB
Bylos pavadinimas: socialinio_darbuotojo_etika.zip
socialinio_darbuotojo_etika.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: morale visuomenes gyvenime, soc darbuotoju etika, lietuvos socialinių darbuotojų etikos kodeksas, socialinė kultūra, lietuvos socialiniu darbuotoju etikos kodeksas, sociologija, socialinio darbuotojo etikos kodeksas, tp search, lietuvos politine kultura, etika – mokslas tiriantis moralę žmonių elgesio normų visuma sąvoka kilusi iš lotynų kalbos žodžio ethica reiškiančio paprotį įprotį būdą todėl etika kaip tam tikra žinių sritis yra mokslas o moralė – jos tyrimų objektas,s ccwqfjab konspektai referatas socialinio darbuotojo etika hlkzt z ovcn gsh yzfbgusg=afqjcngyz_i pnvzo dx nxosjlzoznasig =n yt_ nit oygm wfvu ca, etikos kodeksas, socialinio darbuotojo etika referatas, nedarbo priezastys lietuvoje.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557