top


Konspektai.com > Kita > Senieji vestuvių papročiai
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Senieji vestuvių papročiai. Referatas

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
(Kita. Referatas, 11 puslapių, 17kB)
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Santuokų formų kaita per šimtmečius. Daina. Žmonos vogimo tradicijos. Pagrindiniai vestuviniai papročiai – formavimasis. Mergvakaris. Santuokų apeigos. Nuotakos įvedimas i vyro namus. Lietuvos liaudies buities muziejus. Jaunųjų sutikimas. Jaunosios skrynia, kraitis, rūtų vainikėlis. Naujos sąvokos. Išvados. Naudota literatūra. Lietuvių vestuvių apeigos ir papročiai nuolat keitėsi. Apžvelgsime kaip šimtmečių eigoje keitėsi santuokų forma (nuo grupinės iki porinės, ir t.t.). Kaip šie pasikeitimai veikė naujų vestuvinių papročių kūrimąsi? Kokie prievartos elementai buvo naudojami II – I tūkst. pr. Kr.? Kaip papročiai atsispindi tautosakoje? Kas sudarė mokestį už nuotaką? Kaip toks mokestis buvo vadinamas? Maginė ir simbolinė prasmė vestuvių papročiuose. Santuokų formos per šimtmečius keitėsi. Iš tautosakos galima spręsti, kad Lietuvoje, kaip ir visame pasaulyje, būta grupinių santuokų, kai tuokdavosi broliai su seserimis, pusseserės su pusbroliais. Grupinės šeimos užuomina yra vestuvinių apeigų marčios šokis, kur ją šokdina jaunojo broliai bei pusbroliai, o tik pats paskutinis – jaunasis. Tai ne kas kita, kaip giminaičių pretenzijų į jaunąją paprotinės teisės pėdsakas. Porinė šeima formavosi grupinės šeimos gelmėse. Vystantis kolektyvinei gamybai bei didėjant gyventojų skaičiui, keitėsi tradiciniai lytiniai santykiai. Moterys į juos ėmė žiūrėti kaip į jas žeminantį dalyką, todėl siekė skaistybės, teisės į laikiną ar nuolatinę santuoką su vienu vyru. Be to, jau tuo metu buvo pastebėta kraujomaišos kenksmingumas. Todėl pradėta drausti santuokas tarp kraujo giminaičių. Šalia motinos buvo pastatytas neabejotinai tikras tėvas. Tačiau po santuokos vyras privalėjo gyventi žmonos giminėje.
Vardas: Lijana
Darbo pavadinimas: Senieji vestuvių papročiai
Kategorija: Kita
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 11 [?]
Referato dalykas: Kitos referatas
Parsisiųsta: 6 kartus.
Archyvo dydis: 17 kB
Bylos pavadinimas: senieji_vestuviu_paprociai.zip
senieji_vestuviu_paprociai.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: ese santuoka, referatas apie kraiciu skrynia rutu vainikeli, Vestuviu paprociai, jaunosios skrynia kraitis rūtų vainikėlis pagal senovės papročius, referatai senovės vestuvių papročiai, apie vestuves lietuvoje rasinys, paprociailietuvoje, senieji vestuvių papročiai lietuvoje, senoves vestuviu paprociai referatas, lietuviu vestuviu paprociai kraitis, vestuvių papročiai lietuvoje, šeimos lietuvoje, senoves lietuviu vedybu mokestis, apie vestuviu paprociai lietuvoje rasinys, referatas senieji lietuviu vestuviu paprociai, referatas vestuviu paprociai, senieji papročiai, vestuviu paprociai ir tradicijos lietuvoje, vestuviu paprociai senieji,s cgeqfjag konspektai referatas senieji vestuviu paprociai vkj t_pcjm_tsgbouzwpbausg=afqjcngxny huje oateipvgs wzwysliasig =nw kemnzrntftzjexmqltq, vestuvių paprociai lietuvoje, referatas vestuvės, senieji vestuviu papročiai, vestuviu paprociai refertas.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557