top


Konspektai.com > Kita > Parakinių ginklų atsiradimas ir raida
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Parakinių ginklų atsiradimas ir raida. Referatas

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
(Kita. Referatas, 11 puslapių, 18kB)
Darbe esantys žodžiai: Temos aktualumas ir reikšmingumas. IX amžiuje Tangų dinastijos laikotarpiu Kinijos alchemikai įvairiausiais būdais bandė išrasti gyvenimo eliksyrą, tačiau tokiu būdu atsitiktinai išrado pagrindinius parako elementus, išgavo sprogimą sukeliantį mišinį. Pradžioje parakas buvo siejamas tik su fejerverkais, kurie buvo skirti linksminti žmones. Tačiau vėliau kinai suvokė, kad šį mišinį būtų galima panaudoti ir karo metu. Kaip bebūtų pirmieji parako formulės užrašymo šaltiniai atkeliauja iš XIII amžiaus. Juos užrašė Anglijos vienuolis Roger Bacon. Naujienos keliavo greitai ir tai sukėlė didžiulę ginkluotės revoliuciją Europoje. Didesni ir geresni ginklai išvydo dienos šviesą ir taip palaidojo senuosius kovos ginklus. Taigi XIV-XV a. Išradus paraką atsirado parakinai ginklai -pabūklas, patranka, arkebūza, muškieta, pistoletas, raketos, granatos, minos, ir kitokie parakiniai ginklai, kuriuos mes žinome šiandien. Ginklo įtaka karo atžvilgiu šiai dienai yra akivaizdi, kadangi nuo tada, kai pirmą kartą buvo panaudotas ginklas, iki dabar, kai žmogaus vaidmuo tiesioginiame mūšyje lieka minimalus, nes „kariauja“ aukštosios technologijos, karo baigtį lemia galimybė jomis disponuoti.
Vardas: Aušra
Darbo pavadinimas: Parakinių ginklų atsiradimas ir raida
Kategorija: Kita
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 11 [?]
Referato dalykas: Kitos referatas
Parsisiųsta: 4 kartus.
Archyvo dydis: 18 kB
Bylos pavadinimas: parakiniu_ginklu_atsiradimas_ir_raida_referatas.zip
parakiniu_ginklu_atsiradimas_ir_raida_referatas.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: ginklo, ginklu raida, ginklas parakinis, ginklų atsiradimas, pirmas parakinis ginklas, pirmieji parakiniai, kinu parakiniai ginklai, patranku atsiradimo istorija, ginklu ytaka, ginklu itaka, parakiniai ginklai raida, parakiniu ginklu atsiradimas ir raida, ginklu atsiradimo istorija, ginklu atsiradimas.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557