top


Konspektai.com > Ekonomika > Ekonominė mintis senovės Romoje
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Ekonominė mintis senovės Romoje. Referatas

(Ekonomika. Referatas, 11 puslapių, 33kB)
Darbe esantys žodžiai: Turinys. Įvadas. Ekonominė mintis senovės rytuose. Senovės egiptas. Mesopotamija. Senovės indija. Senovės babilonas. Senovės kinija. Išvados. Literatūros sąrašas. Tikslios ekonominės minties pradžios nustatyti neįmanoma, tačiau ekonomikos teorija pradėjo formuotis dar labai seniai. Pirmąsias tos teorijos mintis atrandame pirmųjų civilizacijų (Senovės Rytų valstybių) rašytiniuose šaltiniuose: grožinėje literatūroje, religiniuose raštuose, mąstytojų užrašuose, tautosakoje ir teisiniuose veikaluose, kas mums parodo, jog pradžioje ekonomikos, kaip atskiro mokslo, nebuvo, tai buvo tik dalis valstybės valdymo meno, galiausiai išaugusi į vieną svarbiausių šių dienų mokslų, kartais gelbėjantį, kartais žlugdanti pasaulį. O kad suprasti šį mokslą, turime žinoti iš kur jis kilo ir įsigilinti į ekonominės minties pradininkų idėjas. Tačiau pasaulinės minties tyrinėtojai, iš pradžių, senovės mąstytojų traktatus apibendrino kaip senovės ūkininkavimo traktatus, o ne ekonominės minties istoriją. Štai todėl aš ir pasirinkau parašyti šį darbą, kuriame kaip tik galėdamas stengsiuosi pagrįsti, išanalizuoti ir suprantamai paaiškinti senovės rytų ekonomines mintis, nes tai yra visos ekonomikos istorijos pradžia. Visu pirma kalbant apie senovės rytus reiktų paminėti jog būtent juose susikūrė pirmosios valstybės, pirmosios kultūros ir valstybės valdymo užuomazgos. Šios valstybės (senovės Egiptas, Mesopotamija, Babilonija, senovės Indija, senovės Kinija) išsidėstė Nilo, Eufrato, Indo, Tigro, Chuanhė ir kitų upių slėniuose, kur buvo labai tinkamas klimatas žemdirbystei, padėjęs pasiekti derliaus perteklių ir gyvulininkystės plėtotę.
Vardas: Audrius
Darbo pavadinimas: Ekonominė mintis senovės Romoje
Kategorija: Ekonomika
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 11 [?]
Referato dalykas: Ekonomikos referatas
Parsisiųsta: 4 kartus.
Archyvo dydis: 33 kB
Bylos pavadinimas: ekonomine_mintis_senoves_romoje.zip
ekonomine_mintis_senoves_romoje.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: rom, senoves rytu, pasauline rinka, ekonomines mintys senoves pasaulyje, ekonomikos istorija, ekonomines minties istorijos referatas, kinija, ekonominis mintis senoveje, senovės indija, senoves ekonomika, tp search, ekonomikos minties istorija paruostuke.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557