top


Konspektai.com > Teisė > Šeimos teisės samprata
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Šeimos teisės samprata. Kursinis

(Teisė. Kursinis, 17 puslapių, 27kB)
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Šeimos teisės samprata. Šeimos teisės principai. Monogamijos principas. Santuokos savanoriškumo principas. Sutuoktinių lygiateisiškumas. Prioritetinė vaikų teisių ir interesų apsaugos ir gynimo, vaikų auklėjimo šeimoje principas. Motinystės (tėvystės) visokeriopos apsaugos principas. Sutuoktinių turtiniai santykiai. Sugyventinių turto teisinis režimas. Tėvų ir vaikų tarpusavio teisės ir pareigos. Vaiko kilmė. Asmeniniai tėvų ir vaikų santykiai. Vaikų ir tėvų tarpusavio išlaikymo pareigos. Įvaikinimas. Globa ir rūpyba. Išvados. Literatūra. Visuomenėje visais laikais buvo didi vertybė – šeima. Ji tarsi socialinis pagrindas augančiam vaikui. Šeimoje jis mokosi žvelgti į gyvenimą, galbūt kitokiomis akimis. Anksčiau daugelis ją labiau brangindavo ir vertindavo, nei šiuolaikiniai žmonės. Daug jaunuolių sukuria šeimas anksti ir iš pareigos, tačiau mažumai iš jų tai yra vertybė, nes neilgai trukus jaunos mamos lieka vienišos bei auginančios vaikus. Žmogus nuo pat jaunystės turi pradėti ruoštis savarankiškam šeimos gyvenimui. Juk tai ne šiaip pramoga ar žaidimas. Būtina jaunimą suinteresuoti ruoštis savo ateičiai. Jie privalo pagalvoti apie motinos ir tėvo statusus. Svarbu yra tai, kad jiems pakaktų psichologinių, moralinių žinių. Tačiau vien iš teorinių žinių jaunos šeimos negyvens idealiai, be problemų. Čia savo vaidmenį atlieka patirtis bei kitų šeimų pavyzdžiai. Neretai pasitaiko taip, kad šeimos sampratą daugelis tapatina su santuoka. Čia yra dalis tiesos. Šeima yra labiau socialinis institutas, o santuoka, tai tik šeimos teisiniais aspektais įtvirtinimas. Tikriausiai dabar nieko nestebina tai, kad jaunuoliai ne retai „susimeta“ kartu gyventi be teisinių įsipareigojimų, o po kiek laiko įvyksta skyrybos. Darbo tikslas – išanalizuoti šeimos teisės sampratą ir jos principus. Darbo uždaviniai: •Pateikti šeimos teisės sampratą ir jos principus; •Išanalizuoti šeimos teisės principus; •Remiantis teisiniais aspektais išplėtoti šeimos tarpusavio teises ir pareigas.
Vardas: deimante
Darbo pavadinimas: Šeimos teisės samprata
Kategorija: Teisė
Darbo tipas: Kursinis
Puslapių skaičius: 17 [?]
Kursinio dalykas: Teisės kursinis
Parsisiųsta: 27 kartus.
Archyvo dydis: 27 kB
Bylos pavadinimas: seimos_teises_samprata.zip
seimos_teises_samprata.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: pramog, globa rūpyba, eima vaikui, SKYRYBOS, sutuoktiniu turtiniai teisiniai santykiai, globa rupyba, tevu teises pareigos, tevu vaiku tarpusavio teises pareigos, tevyste, seimos teises, sutuoktinių, literatura moko gyventi, įvaikinimas, šeimos teise išvados, ŠEIMOS TEISĖ, sutuoktiniu santykiai, šeimos teises samprata bei principai santuokos, šeimos teisės principai, seima dar vertybe, tevu teises ir pareigos, vaikų auklėjimo šeimoje samprata, seima tai vertybe, seimos samprata, tp search, cduqfjac konspektai referatas seimos teies samprata bpnvt ceuom gt guwecgusg=afqjcng whtlkgjgpom egpq x_ pimqxgsig =zhxtxfwhwjqwp znsb i w, seimas, tevu ir vaikutarpusavio teises ir pareigos, turto teisinis režimas, teisės kursinis šeimos teisės samprata, tevu ir vaiku tarpusavio islaikymo teisiniai santykiai kursiniai, šeimos teise.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557