top


Konspektai.com > Politologija > Politikos mokslas kaip socialinis mokslas
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Politikos mokslas kaip socialinis mokslas. Referatas

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
12
12
13
13
14
14
15
15
16
16
17
17
18
18
19
19
(Politologija. Referatas, 19 puslapių, 37kB)
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Politikos samprata ir sąveika su socialiniai mokslais. Politikos mokslo formavimasis. - politikos mokslo problemos es. Politikos mokslai lietuvoje. Išvados. Literatūra. Socialiniai mokslai – tai visi mokslai, kurie teoriškai ir empiriškai tiria žmonių tarpusavio santykius visuomenėje. Nagrinėja socialinių sistemų struktūra ir funkcijas, taip pat šių sistemų sąveika su atskirais individais. Vienas iš socialinių mokslų yra politikos mokslas arba politologija, kuri tiria grupių ir valstybių valdymą. Politologija yra vienintelis mokslas, skirtas vien politikos nagrinėjimui. Politologijos mokslas išsamei nagrinėja valstybės ir jos piliečių santykius, valstybės valdymo ir partijų problemas, tarptautinius santykius, tai kas susiję su valstybe ir jos piliečiais, o visi kiti socialiniai mokslai politinę problematiką paliečia tiktai visų kitų problemų kontekste. Politologijos mokslas skirtas nagrinėti tik politikos problemas. Šiame referate mėginsiu aptarti politikos mokslą kaip socialinį mokslą. Skiriamos dvi politikos sampratos grupės. Pirmajai atstovauja tie politikos filosofai ir mokslininkai, kurie politika sieja su valstybės arba vyriausybės veikla. Ši politikos samprata atsirado iš antikinių mąstytojų Platono ir Aristotelio, kuriam priskiriamas politikos, kaip meno ir mokslo valdyti valstybę, apibūdinimas. Platonas politiką siejo su idealios valstybės kūrimu, kuris savaime suteikia prasmę netobulam pasauliui. Pasak Aristotelio, politikos esmę sudaro lygių piliečių dalyvavimas, priimant kolektyvinius sprendimus viešojo gyvenimo turiniui ir krypčiai nustatyti. Jei lygių piliečių dalyvavimas valdomųjų ir valdančiųjų sąveikoje sudaro politinės veiklos pagrindą, tai piliečių siekimas tokio gyvenimo būdo, kuris atitiktų žmogiškąją tobulybę, yra jos tikslas.
Vardas: Shefas
Darbo pavadinimas: Politikos mokslas kaip socialinis mokslas
Kategorija: Politologija
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 19 [?]
Referato dalykas: Politologijos referatas
Parsisiųsta: 1 kartą.
Archyvo dydis: 37 kB
Bylos pavadinimas: politikos_mokslas_kaip_sociali.zip
politikos_mokslas_kaip_sociali.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: politikos mokslo ivadas, politikos mokslas kaip socialinis mokslas, politikos mokslas, aristotelio valstybes samprata, tp search.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557