top


Konspektai.com > Sociologija > Moters vaidmuo šeimojei ir visuomenėje
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Moters vaidmuo šeimojei ir visuomenėje. Referatas

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
12
12
13
13
14
14
15
15
16
16
17
17
18
18
19
19
20
20
21
21
(Sociologija. Referatas, 21 puslapis, 49kB)
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Feminizmo samprata ir istorinė raida. Feminizmo samprata. Feminizmo istorinė raida. Feminizmo judėjimas lietuvoje. Moters vaidmuo šeimoje, visuomenėje. Moters diskriminacija darbo rinkoje. Lytinės diskriminacijos rūšys ir moters padėtis šiandieninėje visuomenėje. Stereotipai, skatinantys moterų diskriminaciją. Tv3 laidos „be grimo” analizė. Išvados. Literatūra. Temos aktualumas: nuo neatmenamų laikų moteris laikoma gyvybės nešėja, šeimos židinio sergėtoja, maitintoja. Todėl ne veltui lietuvių liaudies patarlė byloja, kad moteris ant savo pečių laiko tris namo kampus. Nors įvairiais amžiais moteris buvo apibūdinama labai įvairiai. Ji buvo ir vyro vergė, ir ragana, ir riterių garbinama dama, ir kovotoja, ir šeimos židinio saugotoja, ir neišsenkantis motiniškos meilės šaltinis. Todėl šiandien net sunku patikėti išgirdus, kaip kai kuriuose pasaulio vietose buvo ir tebėra elgiamasi su moterimis. Mums malonu galvoti, kad gyvename pasaulyje, kur moterys laikomos lygiomis, kur jos gerbiamos. Tačiau jei tik bent kiek atidžiau pradedame analizuoti, kaip tvarkoma ši mūsų visuomenė, kuo ji grindžia savo vertybes, pamatome, kad ir dabar ji patiria daug sunkumų savo šeimos ir visuomenės aplinkoje, savirealizacijos procese. Todėl šiame darbe norėčiau pažvelgti ir atskeisti moters padėtį šeimoje ir visuomenėje bei su kokiais sunkumais susiduria šiuolaikinė moteris. Darbo objektas - moteris ir jos padėtis šeimoje ir visuomenėje. Darbo tikslas - ištirti moters vaidmenį šeimoje ir visuomenėje. Darbo uždaviniai. Aptarti feminizmo sampratą bei istorijos raidą. Išanalizuoti moters padėtį šeimoje ir visuomenėje. Išanalizuoti moters diskriminacijos aspektus darbo rinkoje. Aptarti tv3 televizijos laidos „be grimo” temą – „ar reikia lietuvai moterų revoliucijos?”. Darbo struktūra. Feminizmo samprata ir istorinė raida - skyriuje pateikiama feminizmo sampratų įvairovė, feminizmo istorinė raida bei feminizmo judėjimas lietuvoje. Moters vaidmuo šeimoje, visuomenėje – skyriuje įvardijamas moters vaidmuo šeimoje ir visuomenėje – motinos, žmonos santuokinio gyvenimo aspektu. Moters diskriminacija darbo rinkoje - skyriuje aptariama lytinės diskriminacijos rūšys ir moters padėtis šiandieninėje visuomenėje bei stereotipai, kurie skatina moterų diskriminaciją. Tv3 laidos „be grimo“ analizė - skyriuje analizuojama laida „ar reikalinga moterų revoliucija lietuvoje?“, kurioje parodoma sudėtinga moters situacija.
Vardas: eglemat
Darbo pavadinimas: Moters vaidmuo šeimojei ir visuomenėje
Kategorija: Sociologija
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 21 [?]
Referato dalykas: Sociologijos referatas
Parsisiųsta: 1 kartą.
Archyvo dydis: 49 kB
Bylos pavadinimas: moters_vaidmuo_seimojei_ir_vis.zip
moters_vaidmuo_seimojei_ir_vis.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: rimi lietuva, seimos vertybes, istorinis moters vaidmuo lietuvoje, feminizmo samprata, visuomenės raida, šeimos vaidmuo, moters visuomeneje vaidmuo,s cg qfjaboao konspektai referatas moters vaidmuo seimojei ir visuomeneje mert uuavds qsm h bwusg=afqjcnfbrcrbgcfvda pvcjnvkf huhxmasig =ysboeqz oflmqp iqjf w, moters vaidmuo seimoje, moters vaidmuo, moteris, moteru diskriminacija, tp search, feminizmo raida lietuvoje, meiles samprata.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557