top


Konspektai.com > Teisė > Žmogaus teisės pagal LT ir LV Respublikų Konstitucijas
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Žmogaus teisės pagal LT ir LV Respublikų Konstitucijas. Referatas

(Teisė. Referatas, 18 puslapių, 25kB)
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Žmogaus teisių samprata. Žmogaus teisės įtvirtintos lietuvos ir latvijos respublikų konstitucijose. Pilietinės žmogaus teisės. Politinės žmogaus teisės ir laisvės. Socialinės, ekonominės, kultūrinės žmogaus teisės. Išvados. Literatūros sąrašas. „Žmogaus teisės – šiuolaikinės civilizacijos esminė vertybė“ , – taip teigiama Lietuvos teisės universiteto išleistoje knygoje „Lietuvos Konstitucinė teisė“. Šios teisės saugomos tiek nacionaliniu, tiek tarptautiniu lygiu ir sudaro vieną svarbiausių institutų konstitucinėje teisėje. Vieną svarbiausių vaidmenų žmogaus teisių srityje atlieka šalies Konstitucija, kadangi joje yra įtvirtintos „pamatinės“ žmogaus teisės, kuriomis remiantis žmogus gali apginti save, savo orumą, bei į kurias neišvengiamai atsižvelgiama kuriant visas kitas šios srities teises. Daugelio valstybių Konstitucijose žmogaus teisės reglamentuojamos pirmuose skirsniuose, tačiau Lietuvos ir Latvijos Konstitucijos turi bendrą Konstitucijos struktūros bruožą, kad jose žmogaus teisės ir laisvės nėra išdėstytos Konstitucijos pradžioje. Lietuvos Respublikos Konstitucijos pirmasis skirsnis daugiau skirtas pačiai valstybei, šiame skirsnyje tik reglamentuojami kai kurie labai svarbūs žmogaus teisių įgyvendinimo principai, kad kiekvienas savo teises gali ginti remdamasis Konstitucija, kaip manoma tokią struktūra galėjo lemti tuo metu susiklosčiusi politinė padėtis. 1992m. Lietuvos Respublikos Konstitucija buvo rengiama atsižvelgiant į pagrindinius Jungtinių Tautų Organizacijos ir Europos Tarybos dokumentus ir atitinka tarptautinius žmogaus teisių reikalavimus. Lietuvos Respublikos Konstitucijoje žmogaus teisės reglamentuojmos II skirsnyje “Žmogus ir valstybė”, III skirsnyje “Visuomenė ir valstybė” ir IV skirsnyje “Tautos ūkis ir darbas”. Žmogaus teisių reglamentavimui galima priskirti ir kai kuriuos kitus straipsnius esančius kituose skirsniuose. Tai galėtų būti 73 straipsnis esantis V skirsnyje “Seimas” ir skirtą Seimo kontrolieriams, to paties skirsnio 68 straipsnį, nustatantį piliečių įstatymo iniciatyvos teisę, taip pat straipsnius reglamentuojačius rinkimų teisę ir kitus.
Vardas: Ieva
Darbo pavadinimas: Žmogaus teisės pagal LT ir LV Respublikų Konstitucijas
Kategorija: Teisė
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 18 [?]
Referato dalykas: Teisės referatas
Parsisiųsta: 3 kartus.
Archyvo dydis: 25 kB
Bylos pavadinimas: zmogaus_teises_pagal_lt_ir_lv_.zip
zmogaus_teises_pagal_lt_ir_lv_.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: zmogaus teisės siuolaikinės civilizacijos esminė vertybė jos saugomos tiek nacionaliniu tiek tarptautiniu lygiu, konstitucija, kuo remiantiszmogus gali ginti savo teises, zmogaus teises, žmogaus teisės, tp search.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557