top


Konspektai.com > Teisė > Politinė korupcija Lietuvoje: kovos ir prevencijos santykis
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Politinė korupcija Lietuvoje: kovos ir prevencijos santykis. Referatas

(Teisė. Referatas, 8 puslapiai, 24kB)
Darbe esantys žodžiai: Turinys. Įvadas. Korupcijos samprata. Priemonės kovoje su korupcija. Korupcijos prevencija. Nacionalinė kovos su korupcija programa. Išvados. Naudota literatūra. Įvadas. Korupcija. suprantama kaip socialinis reiškinys, kurį nulemia įvairios institucinės, socialinės, teisinės, ekonominės, finansinės ir kitokios prielaidos. Šios prielaidos nuolat kinta, ir valstybė į tai turi reaguoti kurdama lankstų teisinį kovos su korupcija pagrindą. Tokio teisinio kovos su korupcija pagrindo formavimas ir tobulinimas, institucinės bazės įtvirtinimas ir bendradarbiavimas su užsienio valstybėmis pastaraisiais metais buvo Lietuvos dėmesio centre. 2000 m. gegužės mėn., atsižvelgiant į Europos Tarybos kovos su korupciją patirtį ir rekomendaciją, Specialiųjų tyrimų tarnyba buvo perorganizuota į nepriklausomą instituciją, dirbančią savarankiškai ir atskaitingą Respublikos Prezidentui ir Seimui. Tai buvo žymus žingsnis į priekį įgyvendinant antikorupcinę politiką, kuria siekiama sustiprinti kovą su korupcija ir pagerinti jos kontrolę vykdančių valstybės institucijų funkcionavimą bei koordinavimą. Kadangi korupcija veržiasi į daugelį socialinio gyvenimo sričių, jos pasireiškimo ir teisinio vertinimo mastai labai platūs – nuo nusižengimo tarnybinei etikai iki įstatymo pažeidimo, nuo individualių nusikaltimų iki organizuoto nusikalstamumo.
Vardas: Deivydas
Darbo pavadinimas: Politinė korupcija Lietuvoje: kovos ir prevencijos santykis
Kategorija: Teisė
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 8 [?]
Referato dalykas: Teisės referatas
Parsisiųsta: 6 kartus.
Archyvo dydis: 24 kB
Bylos pavadinimas: politine_korupcija_lietuvoje.zip
politine_korupcija_lietuvoje.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: socialinis politika, ekonomines socialines politika, korupcija antikorupcinė politika, politine kova referatas, korupcija lietuvoje kursinis, kova korupcija, nusikaltimų prevencija, tp search, korupcija lietuvoje referatas, politine korupcija referatas.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557