top


Konspektai.com > Psichologija > Lytėjimo tipai aktyvusis, pasyvusis ir instrumentinis
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Lytėjimo tipai aktyvusis, pasyvusis ir instrumentinis. Laboratorinis darbas

(Psichologija. Laboratorinis darbas, 5 puslapiai, 18kB)
Darbe esantys žodžiai: Aktyvaus ir pasyvaus lytėjimų palyginimas. Rezultatai daiktų identifikavimo aktyviu ir pasyviu lytėjimo būdu. Daiktų identifikavimo instrumentiniu lytėjimo būdu rezultatai. Odos receptorių tankumas. Literatūros apžvalga. Jautrumas įvairiose kūno vietose nevienodas, tai priklauso nuo receptorių išsidėstymo odoje tankio. Didžiausias yra skausmo pojūčių taškų tankis, mažesnis- taktilinių bei terminių receptorių tankis (Kaffemanas, 2002). ,,Pasyvusis lytėjimas- ypatinga lytėjimo forma, taktilinių pojūčių formavimasis objektui liečiant ar judant kūno paviršiuje” (Kaffemanas, 2002, p. 55). Pasyvusis lytėjimas kartu su raumenų ir sąnarių pojūčiais sudaro aktyvųjį lytėjimą. ,,Aktyvusis (haptinis) lytėjimas- tai aktyvus kontaktinis objekto tyrimas apčiupinėjant jį ranka (arba abiem rankomis)” (Kaffemanas, 2002, p. 55). ,,Instrumentinis lytėjimas- taktilinis erdvės pojūčių skyrimas naudojant kokį nors tarpinį įrankį“ (Kaffemanas, 2002, p. 58). Darbo tikslas. Nustatyti ar tiriamasis tik lytėjimo pagalba sugebės atpažinti daiktus. Uždaviniai. 1.Palyginti aktyvųjį ir pasyvųjį lytėjimo būdus. 2. Palyginti aktyviojo, pasyviojo, instrumentinio lytėjimų rezultatus. Darbo priemonės. Dvylika nedidelių daiktų, skarelė, virbalas. Tiriamasis. Mergina, 19metų. Darbo eiga. I. Aktyvaus ir pasyvaus lytėjimų palyginimas Tiriamajam skarele buvo užrištos akys. Buvo paruošti 8 nedideli daiktai, kurių tiriamasis nežinojo. Į tiriamojo delną buvo dėta po vieną daiktą. Tiriamajam buvo pasakyta identifikuoti daiktą liečiant, braukiant pirštais daikto paviršiumi, , t.y. pasakyti, kas tai yra ir taip pat, ką tiriamasis jaučia identifikavimo metu. Stebėta, kokius rankos ir pirštų judesius tiriamasis atlieka. Tokiu būdu tiriamajam reikėjo nustatyti 4 daiktus. Kitus 4 daiktus tiriamajam reikėjo nustatyti pasyviuoju būdu. Tiriamajam buvo vėl užrištos akys skarele, jis ištiesęs ranką, išskėtęs pirštus, o tyrėjas daikto paviršiumi lietė tiriamojo pirštus ir ranką, braukdamas daikto paviršiumi ir kontūru išilgai tiriamojo rankos ir pirštų odos.
Vardas: Gintarė
Darbo pavadinimas: Lytėjimo tipai aktyvusis, pasyvusis ir instrumentinis
Kategorija: Psichologija
Darbo tipas: Laboratorinis darbas
Puslapių skaičius: 5 [?]
Mokslo dalykas: Psichologijos laboratorinis darbas
Parsisiųsta: 18 kartų.
Archyvo dydis: 18 kB
Bylos pavadinimas: uzduociu_kompelktas_nr.3_sensorines_sistemos.zip
uzduociu_kompelktas_nr.3_sensorines_sistemos.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

10
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: tyrimas, odos pojūčiai, Lytejimas, esės, psichologija lytejimas, terminiai cheminiai šviesos taktiliniai receptoriai, lytėjimo formavimasis, kaffemanas p, instrumentinis lytejimas, odos receptoriu tankumas, aktyvus lytėjimas, laboratorinis darbas aktyvus lytejimas, laboratorinis darbas aktyvus, aktyvaus ir pasyvaus lytejimo palyginimas, aktyvaus ir pasyvaus lytejimu palyginimas, tps, tp search, instrumentinis lytėjimas, pasyvusis lytėjimas, aktyvaus ir pasyvaus lytėjimų palyginimas, kaffemanas apie lytejima, aktyvus ir pasyvus lytejimas.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557