top


Konspektai.com > Medicina > Maisto medžiagos ir energija
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Maisto medžiagos ir energija. Referatas

(Medicina. Referatas, 24 puslapiai, 298kB)
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. 1 angliavandeniai. Paprastieji angliavandeniai - monosacharidai. Sudėtingieji angliavandeniai. Disacharidai. Polisacharidai. Pagrindinės angliavandenių funkcijos organizme. 2 baltymai. Pagrindinės baltymų funkcijos organizme. 3 riebalai. Pagrindinės riebalų funkcijos organizme. 4 vitaminai. Riebaluose tirpūs vitaminai. Vandenyje tirpūs vitaminai. 5 mineralinės medžiagos. Makroelementai. Mikroelementai. 6 vanduo. 7 energija ir kūno svoris. Išvados. Naudota literatūra. Angliavandeniai yra pagrindinė maisto medžiaga. Oksiduojami organizme, jie skyla iki anglies dioksido ir vandens, ir išskiria dalį energijos. Yra ne tik energinė, bet ir statybinė medžiaga. Angliavandeniai ir jų metabolitai dalyvauja nukleino rūgščių, gliukoproteidų, mukopolisacharidų, kai kurių kofermentų sintezėje. Angliavandenių atsargos kaupiamos kepenyse ir raumenyse glikogeno pavidalu. Glikogenas virsta gliukoze. Angliavandeniai turi tiekti » 55proc. paros raciono energinės vertės. Angliavandenių perteklius virsta riebalais. Daugiausia angliavandenių žmogus turi gauti krakmolo pavidalu.
Vardas: vaida
Darbo pavadinimas: Maisto medžiagos ir energija
Kategorija: Medicina
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 24 [?]
Referato dalykas: Medicinos referatas
Parsisiųsta: 0 kartų.
Archyvo dydis: 298 kB
Bylos pavadinimas: maisto_medziagos_ir_energija.zip
maisto_medziagos_ir_energija.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: baltymų sintezė, mikroelementai vitaminai, mikroelementai, angliavandeniai yra pagrindinė maisto medžiaga oksiduojami organizme jie skyla iki anglies dioksido ir vandens ir išskiria dalį energijos, referatas maisto medziagos, angliavandeniai,s cgwqfjag konspektai referatas maisto medziagos ir energija qse k aci taakn codausg=afqjcngqycqmmr hmrt lo nq aoouzasig =_qg_ wfcak _ edrsg,s cgmqfjag konspektai referatas maisto medziagos ir energija cezt nriylotqaggbwfdausg=afqjcngqycqmmr hmrt lo nq aoouzasig =uxbqezzrjy ytswdevcgga, referatas apie maisto medziagas, tp search.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557