top


Konspektai.com > Sociologija > Mano patirtys socialinės kontrolės sistemoje
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Mano patirtys socialinės kontrolės sistemoje. Esė

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
(Sociologija. Esė, 5 puslapiai, 13kB)
Darbe esantys žodžiai: Įžanga. Socialinė kontrolė. Kodėl pasirinkau šią temą. Ką žadu akcentuoti. Turinys. Socialinė kontrolė. Vaikystėje. Darželyje. Mokykloje. Mokytojų taikoma kontrolė. Vyresnių mokinių spaudimas. Svarbūs pokyčiai. Socialinė kontrolė draugų kompanijoje. Dabartis, socialinė kontrolė universitete. Pabaiga. Žvilgsnis į ateitį. Socialinės kontrolės nauda man. Socialinė kontrolė – tai viena dažniausiai sociologijoje vartojamų sąvokų. Ji aprėpia visas poveikio formas bei būdus, kuriais visuomenė ir socialinės grupės reguliuoja joms priklausančių žmonių elgesį. Tai gali būti ir skatinimai, ir bausmės, priklausomai nuo to, ar individų elgesys atitinka priimtas normas ir standartus, ar nuo tų normų nukrypsta. Pasirinkau šią temą, nes man pačiai teko ne kartą susidurti su įvairiomis socialinės kontrolės formomis. Žinoma, ne visada tokios situacijos buvo malonios, tačiau dabar aš suprantu, kad dažnai jos buvo būtinos, o jei ir ne, tai bent pamokančios arba „sustiprinančios“ mano asmenybę. Būtent todėl aš pasistengsiu atskleisti visas socialinės kontrolės formas, su kuriomis man teko susidurti, papasakosiu, kaip jos paveikė mane, kaip pakeitė mano įsitikinimus bei pasaulėžiūrą. Temą plėtoti pradėsiu nuo savo vaikystės, kaip keitėsi mano patiriama kontrolė man augant, kaip ji didėjo kartu su naujų bendruomenių atsiradimu. Šioje esė aš savo pavyzdžiu parodysiu socialinės kontrolės mechanizmo kaitą žmogui augant bei formuojantis jo požiūriui, nuomonei, įsitikinimams. Turbūt daugumai žmonių ir taip aišku, kad mažiausiai spaudimo iš aplinkinių sulaukia mažas vaikas. Dažnai vaikai elgiasi taip, kaip jie tuo metu nori elgtis, ir net nesusimąsto apie tų veiksmų pasekmes. Vaikui nesvarbu, kaip jis atrodo iš šalies, jam nereikia atitinkamai elgtis, atrodyti, kalbėti. Jis neturi profesijos, statuso, valdžios ar įtakos kitiems. Todėl vienintelė kontrolė, kurią jis patiria – tai tėvų auklėjimas. Tėvai ir kiti artimi šeimos žmonės yra vieninteliai, kurie įtakoja vaiko augimą bei formavimąsi. Dažnai išgirstame, kai tėvai vaikui sako: „Nerodyk pirštu, negražu“. Aš savo tėvams atsakydavau: „O tai kuo rodyti?“. Man iš tikrųjų būdavo sunku suprasti, kodėl negalima rodyti pirštu, kodėl negaliu vartoti tam tikrų žodžių viešumoje arba kodėl negaliu šūkauti bažnyčioje. Taip nutikdavo todėl, kad aš mažai kuo buvau susijusi su išoriniu pasauliu. Man nelabai rūpėjo, ką galvoja tie suaugę žmonės sutikti gatvėje ar parduotuvėje. Svarbiausia buvo mano tėvų nuomonė.
Vardas: Eglė
Darbo pavadinimas: Mano patirtys socialinės kontrolės sistemoje
Kategorija: Sociologija
Darbo tipas: Esė
Puslapių skaičius: 5 [?]
Esės dalykas: Sociologijos esė
Parsisiųsta: 0 kartų.
Archyvo dydis: 13 kB
Bylos pavadinimas: mano_patirtys_socialines_kontr.zip
mano_patirtys_socialines_kontr.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: ikt nauda zmogui, iki parduotuve, esė mano asmenybė, esė apie vaikyste, socialinės kontrolės turinys, kodel negalima rodyti pirštu, vaiko pasaulėžiūra.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557