top


Konspektai.com > Medicina > Fiziologijos konspektas
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Fiziologijos konspektas. Konspektas

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
12
12
13
13
14
14
15
15
16
16
17
17
18
18
19
19
20
20
21
21
22
22
23
23
24
24
25
25
26
26
27
27
28
28
29
29
30
30
31
31
32
32
33
33
34
34
35
35
36
36
37
37
38
38
(Medicina. Konspektas, 38 puslapiai, 148kB)
Darbe esantys žodžiai: Fiziologijos reikšmė ir ryšys su kitais mokslais. Svarbiausi fiziologijos raidos bruožai. Grafinis metodas. Aktyvi ir pasyvi pernaša per ląstelės membraną. Epitelinis pernešimas ir jo reikšmė. Membraninis ramybės potencialas. Veikimo potencialas, fazės ir jų kilmė. Dirglumo fazes ir ju rysys su veikimo potencialu. Nerviniu skaidulu klasifikacija ir ju savybes. Nervinio impulso susidarymas ir plitimas mielininemis ir nemielininemis skaidulomis. Impulso perdavimas nervo-raumens jungtyje. Veiksniai, įtakojantys šį perdavimą. Elektromechaninis ryšys griaučių skersaruožiuose raumenyse. Elektromiografija. Raumens susitraukimo mechanizmas. Raumens atsipalaidavimo mechanizmas. Raumens energetika. Skersaruožių raumenų skaidulų klasifikacija. Motorinių vienetų tipai. Raumens susitraukimo rūšys. Tetanusas. Raumens jėgos reguliavimo mechanizmas. Raumens nuovargis. Jo tipai ir mechanizmai. Raumenų susitraukimo galingumas. Priklausomybė „jėga – greitis“. Amžiniai griaučių skersaruožių raumenų kitimai. Lygiųjų raumenų susitraukimo mechanizmas. Lygiųjų raumenų tipai. Elektromechaninis ir farmakomechaninis ryšys lygiuosiuose raumenyse. Lygiųjų raumenų atsipalaidavimo mechanizmai. Lygiųjų raumenų plastiškumas. Sinapsinis signalo perdavimas centrinėje nervų sistemoje. Cns neurotransmiterių rūšys ir jų veikimas.. Jonotropiniai ir metabotropiniai receptoriai. Jaudinantis ir slopinantis postsinapsiniai potencialai. Signalų integravimas neuronuose. Erdvinė ir laikinė sumacija. Elektrotonis signalas ir jo plitimas. Slopinimas centrinėje nervų sistemoje, jo rūšys ir mechanizmai. Konvergencija ir dergencija. Okliuzija ir facilitacija. Smegenų žievės projekcinės ir asociacinės sritys. Projekciniai ir asociaciniai centrai. Kompensacija. Refleksas. Reflekso lankas, reflekso žiedas. Grynasis ir bendrasis reflekso laikas. Refleksų klasifikacija. Besąlyginiai ir sąlyginiai refleksai. Nugaros smegenų vaidmuo motorikai. Raumenų tonusas. Raumenų proprioreceptorių funkcija. Nugaros smegenų pažeidimo pasekmės. T ir h refleksu tyrimas. Smegenų kamieno (pailgųjų smegenų, tilto, vidurinių smegenų) ir tinklinio darinio vaidmuo motorinėms organizmo funkcijoms. Striopalidarinė sistema. Jos reikšmė motorinėms organizmo funkcijoms.
Vardas: Viktorija
Darbo pavadinimas: Fiziologijos konspektas
Kategorija: Medicina
Darbo tipas: Konspektas
Puslapių skaičius: 38 [?]
Konspekto dalykas: Medicinos konspektas
Parsisiųsta: 0 kartų.
Archyvo dydis: 148 kB
Bylos pavadinimas: fiziologijos_konspektas.zip
fiziologijos_konspektas.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: raumenu jega, lasteles, pulso savybės, raidos, reflekso žiedas, pulso, aktyvi perna, cgmqfjaj konspektai referatas fiziologijos konspektas vpsit i hmqt soctaqusg=afqjcngn zb ydz ivt_hsnpvzkrufdfxh iyyhi gfmfvelq, striopalidarine sistema,s ccwqfjaboao konspektai referatas fiziologijos konspektas kf rxdaip gsutdhydgusg=afqjcngn zb ydz ivt_hsnpvzkr op pm_s_wu cgqq pvggg, skersaruožių raumenų klasifikacija,s cfmqfjag konspektai referatas fiziologijos konspektas sefst xwjqqx awn fjnbgusg=afqjcngn zb ydz ivt_hsnpvzkrlemcems pk kuaauq _ia, skersaruoziu raumenu susitraukimo mechanizmas, fiziologijos konspektai, reflekso ziedas, asociaciniai ir projekcinia centrai, raumens energetika.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557