top


Konspektai.com > Ekonomika > Gamtinių išteklių naudojimo problemos
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Gamtinių išteklių naudojimo problemos. Referatas

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
12
12
13
13
14
14
15
15
16
16
17
17
18
18
19
19
20
20
21
21
(Ekonomika. Referatas, 19 puslapių, 37kB)
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Darnusis vystymasis. Darnusis vystymasis ir ekonomika. Gamtos ištekliai. Išteklių klasifikavimas. Atsikuriantis išteklius mediena. Vanduo. Energetinių išteklių naudojimas gamtinių išteklių sąveika su ekonomika darnusis vystymasis lietuvoje išvados priedas literatūra. Viena iš didžiausių problemų pasaulyje šiame amžiuje yra beribis ir besaikis gamtinių išteklių naudojimas. Juk žmogus naudojo ir naudos gamtos produktus, keitė ir keis aplinką pagal savo poreikius, interesus, tikslus, nesuvokdamas kaip tai gali paliesti ateities kartas- mūsų palikuonius. Beveik viskas, ką gaminame, statome ar naudojame kokia nors energija, imama iš Žemės. Šiuolaikinė visuomenė vis labiau priklauso nuo iš žemės gelmių išgaunamų mineralinių ir energijos ištekliu. Jie neatsinaujina, nevienodas jų naudingumas ir gamybos savikaina, netolygus paplitimas pasaulyje. Šio darbo tikslas yra įsigilinti į šią problemą giliau, bandyti išsiaiškinti kaip tai gali paveikti mus ir ne tik mus, bet ir viską kas yra aplinkui, vienas iš svarbiausių aspektų būtų ekonomikos darna ir jos vystymasis. Gamtos ištekliai – tai gamtos elementai (žemė, vanduo, oras, klimatas, augalija, gyvūnija, naudingosios iškasenos, landšaftas), naudojami visuomenės reikmėms tenkinti. Tarp žmogaus ir gamtos išteklių yra abipusė priklausomybė. Gamtos elementai tampa ištekliais nuo to momento, kada žmogus pradeda juos panaudoti savo reikmėms tenkinti. Kartu su žmonių skaičiaus augimu neišvengiamai auga ir gamtos išteklių naudojimas Gamtos ištekliai sudaro sąlygas žmonijai egzistuoti ir vystytis. Be jų mes turbūt negalėtume įsivaizduoti egzistavimo mūsų planetoje. O žmogus, plėtodamas gamybą, mokslo ir technikos pažangą, keičia gamtos išteklių struktūrą, įvaldo vis naujas gamtos jėgas. Jau dabar vis daugiau naftos išgaunama vandenynuose, metalų rūdos kasamos amžino įšalo zonose, gėlo vandens atsargas rengiamasi papildyti iš Arkties bei Antarktidos ledynų. Kaip ir savaime suprantama, mes, naudodami esamus gamtos turtus, naudodamiesi esamomis gamtinėmis sąlygomis, kuriame ir vartojame tam tikrus darbo įrankius, darbo proceso organizavimo formas, vystome atitinkamas liaudies ūkio šakas. Iš tikrųjų negalima verstis žvejyba ar laivininkyste ten, kur nėra jūrų, upių, ežerų, o kalnakasyba - kur nėra naudingųjų iškasenų. Vadinasi, tam tikros vietovės gamtinės sąlygos atitinkamai lemia žmonių praktinę gamybinę veiklą. Šią veiklą lemia ir gamtinių išteklių kiekis. Jie nėra beribiai, todėl nuolatos juos naudojant, praėjus ilgesniam laikui gali jų pristigti. Net natūraliu būdu atsinaujinantys gamtos ištekliai tam tikromis žmogaus sukurtomis aplinkybėmis visiškai išsisemia. Gamtos turtų, jos išteklių įvairovė teigiamai atsiliepia visuomenės vystymuisi, o kurių nors išteklių išeikvojimas gali sukelti itin neigiamų, o kartais net tragiškų socialinių padarinių.
Vardas: marina
Darbo pavadinimas: Gamtinių išteklių naudojimo problemos
Kategorija: Ekonomika
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 19 [?]
Referato dalykas: Ekonomikos referatas
Parsisiųsta: 3 kartus.
Archyvo dydis: 37 kB
Bylos pavadinimas: gamtiniu_istekliu_naudojimo_pr.zip
gamtiniu_istekliu_naudojimo_pr.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: zemes ukio šaka, ekonomika lietuvoje, gamtos istekliu naudojimas, zemes naudojimas, ūkio ištekliai, žemės įštekliai, ukio darbo diena, darbo istekliai, ekonomikos vystymasis, svarbiausi istekliai, gamtos ištekliu naudojimas,s ccqqfjaaobq konspektai referatas gamtiniu istekliu naudojimo problemos my nt aglmfatabx odlcqusg=afqjcnfvg abx ypp nkdyndzdzp gsig =fxzbfljoe ljtbb_orcq a, darnus vystymasis, problemos su gamtiniais ištekliais, gamtinė aplinka, istekliu, vandens ištekliai, gamtine aplinka, gamtos ištekliai, ukio ištekliai, tp search, gamtos išteklių naudojimas.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557