top


Konspektai.com > Teisė > Daiktinės ir prievolių teisės santykis
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Daiktinės ir prievolių teisės santykis. Kursinis

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
12
12
13
13
14
14
15
15
16
16
17
17
(Teisė. Kursinis, 17 puslapių, 28kB)
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Daiktinė teisė. Prievolių teisė. Daiktiniai ir prievoliniai teisiniai santykiai.civilinio teisinio santykio subjektai.civilinio teisinio santykio objektas. Daiktinės teisėms taikyta teisė.nuosavybės teisiniams santykiams taikyta teisė. Sutartinėms prievolėms taikytina teisė.dovanojimo sutartims taikytina teisė. Sutarčių rūšys. Išvados. Literatūra. Daiktinė teisė yra svarbiausia civilinės teisės pošakė, jungianti civilinės teisės institutus, kurių normos reglamentuoja daiktinius civilinius santykius. Daiktinė teisė, kaip ir teisės terminas apskritai, gali būti suvokiamas dvejopai- subjektine ir objektyviąja prasmėmis (Civilinė teisė.Bendroji dalis. I Tomas. P 94). Daiktinė teisė yra įvardijama kaip civilinės teisės pošakė, kuri yra sujungta į institutus : daiktinė teisė, prievolių teisė, intelektinės nuosavybės teisė, paveldėjimo teisė, šeimos teisė. Šitos normos reguliuoja visuomeninius santykius, kurios objektas yra daiktai. Daiktinėje teisėje pasireiškia dvi dvejopos prasmės ,subjektinė ir objektinė. Civiliniame kodekse daiktinės teisės normos išdėstytos atskiroje IV knygoje „Daiktinė teisė“. Faktiškai bet kurios šalies civilinės teisės sistemą, priskirtą kontinentinės privatinės teisės šeimai, sudaro du pošakiai daiktinė teisė ir prievolių teisė. ( Civilinė teisė.Bendroji dalis. I Tomas. P 95 ) Taigi daiktinė teisė objektyviaja prasme-tai visuma normų, reglamentuojančių tokius turtinius santykius, kai įgalintas subjektas savo teises gali įgyvendinti neatsižvelgdamas į pozityvius kitų asmenų veiksmus . Subjektinė prasme daiktinės teisės- yra absoliuti atitinkamo asmens teisė valdyti daiktą, jį naudoti ir juo disponuoti. ( ŠLK Civilinė teisė. D. Rusakienė. 2010m )
Vardas: Ernesta
Darbo pavadinimas: Daiktinės ir prievolių teisės santykis
Kategorija: Teisė
Darbo tipas: Kursinis
Puslapių skaičius: 17 [?]
Kursinio dalykas: Teisės kursinis
Parsisiųsta: 3 kartus.
Archyvo dydis: 28 kB
Bylos pavadinimas: daiktines_ir_prievoliu_teises_.zip
daiktines_ir_prievoliu_teises_.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: abs sistema, paveldejimo teise, civiline eimos teise, civilines teises normos, sutarciu, prievoliu teisės ir daiktines teises santykis, koks prievoliu teises ir daiktines teises santykis, turtinių santykių rūšys, prievolių rūšys, daiktune prievoliu teuse, daiktin ir privolin santyk, daiktine teise objektyviaja prasme, daiktinė teisės rūšys, paveldėjimo teisė, daiktinės teisės ir prievolių teisės santykis, cd qfjad konspektai referatas daiktines ir prievoliu teises santykis ynfst tzdozcswbf_kzwagusg=afqjcng fwqzto eprzrl prrmcqfq kea, civiline šeimos teise, tp search, daiktines ir prievoliu teises skirtumai, daiktinės ir prievolių teisės santykis, dovanojimo teise.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557