top


Konspektai.com > Ekonomika > Makroekonominių rodiklių anazilė
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Makroekonominių rodiklių anazilė. Kursinis

(Ekonomika. Kursinis, 19 puslapių, 47kB)
Darbe esantys žodžiai: Makroekonomikos teorijoje teigiama, kad ekonomikos veikėjų lūkesčiai turi didelę reikšmęšalyje vykstantiems ekonominiams procesams. Kiekvieno veikėjo nuomonė apie tam tikrus reiškinius yra formuojama jo turimos informacijos. Suprantama, kad kuo daugiau informacijos žmogus turi apie šalies ekonominę ir politinę padėtį, tuo realesnį valstybės situacijos paveikslą gali susidaryti. Manoma, kad daugiausiai informacijos apie ekonominius rodiklius turi ekspertai. Tačiau namų ūkių vertinimai ir lūkesčiai yra jautresni tokių ekonominių rodiklių kaip nedarbas ar kainųlygis pokyčiams ir namų ūkiai reiškia nuomonę apie savo pačių būsimą elgseną (tuo tarpu ekspertai prognozuoja ne savo pačių elgseną). Namų ūkių lūkesčių analizė aktuali tuo, kad, jei jie gali įtakoti ekonominius procesus šalyje, tuomet jų įvertinimas bet kuriuo laiko momentu tampa svarbus valstybės valdymo sprendimams priimti, ekonominiams procesams kontroliuoti. Užsienio literatūroje ekonominiai lūkesčiai analizuojami gana plačiai. Tačiau Lietuvoje ekonominių lūkesčių empirinių tyrimų nėra daug. Kaip vieną iš nedaugelio ekonominių lūkesčiųtyrimų galima paminėti M. Dapkaus ir K. Matuzevičiūtės (2008) darbą, kuriame autoriai laikėsi nuomonės, jog gyventojų lūkesčiai įtakoja emigraciją. Taigi, mano manymu, Lietuvoje susiduriama su nepakankamo ekonominių lūkesčių ištirtumo problema, todėl į šiuos lūkesčius mažai atsižvelgiama prognozuojant šalies makroekonominių dydžių pasikeitimus ir formuojant valstybės makroekonominę politiką.
Vardas: Laimonas
Darbo pavadinimas: Makroekonominių rodiklių anazilė
Kategorija: Ekonomika
Darbo tipas: Kursinis
Puslapių skaičius: 19 [?]
Kursinio dalykas: Ekonomikos kursinis
Parsisiųsta: 0 kartų.
Archyvo dydis: 47 kB
Bylos pavadinimas: makroekonominiu_rodikliu_anazi.zip
makroekonominiu_rodikliu_anazi.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: makro ekonomikos namų darbas, kainu lygis, anazile, migracija emigracija, makroekonomikos namu darbas, nedarbas lietuvoje, migracija.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557