top


Konspektai.com > Ekonomika > Mokesčių mokėtojų teisės ir pareigos
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Mokesčių mokėtojų teisės ir pareigos. Kursinis

(Ekonomika. Kursinis, 28 puslapiai, 53kB)
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Mokesčių mokėtojai. Mokesčių mokėtojus kontroliuojančios institucijos. Mokesčių mokėtojų teisės. Mokesčių mokėtojo teisė gauti informaciją, reikalingą mokestinėms prievolėms vykdyti. Teisė gauti konsultacijas mokesčių mokėjimo klausimais. Teisės, susijusios su mokesčio mokėjimu ir grąžinimu. Teisė asmeniškai dalyvauti arba būti atstovaujamas. Mokesčio mokėtojo tiesės mokestinio patikrinimo metu. Teisė nevykdyti neteisėtų mokesčių administratoriaus nurodymų. Teisė reikalauti, kad mokesčių administratorius tiksliai laikytųsi mokesčių teisės aktuose numatytų procedūrų ir neviršytų jam suteiktų įgaliojimų. Teisė reikalauti užtikrinti informacijos apie mokesčių mokėtoją slaptumą. Teisės, susijusios su mokesčių deklaravimu. Mokesčių mokėtojų pareigos. Pareiga įvykdyti mokestinę prievolę. Pareiga bendradarbiauti su mokesčių administratoriumi. Pareiga laiku įsiregistruoti mokesčių mokėtoju. Pareiga laiku pateikti ir teisingai užpildyti mokesčių deklaracijas. Pareiga saugoti apskaitos dokumentus ir registrus. Mokesčių mokėtojų pareigos mokesčių administratoriaus patikrinimo metu. Pareiga pateikti mokesčių administratoriui informaciją apie sąskaitos užsienio kredito įstaigoje atidarymą. Prievolės įvykdymo užtikrinimo būdai. Baudos. Finansinių nusikaltimų tarnyba. Praktinė dalis. Pavyzdžiai apie finansinius nusikaltimus. Išvados. Literatūra. Kiekvienai valstybei tam, jog ji normaliai funkcionuotų, vykdytų savo funkcijas bei spręstų būtinus uždavinius, yra būtini finansiniai ištekliai. Atsižvelgiant į tai, ji vykdo atitinkamą mokesčių politiką: leidžia įstatymus, kuriuose tam tikra nustatyta tvarka ir būdais valstybės žinion pereina dalis nacionalinių išteklių. 1990m. atkūrus Lietuvos nepriklausomybę, kartu formuojasi, nors ir nuolat kritikuojama, šalies mokesčių sistema. Visame pasaulyje nėra vieno atsakymo į klausimą, kokia turėtų būti valstybės mokesčių sistema. Taigi mokesčiai – tai labai svarbi ir didelę įtaką daranti mūsų gyvenime sritis, tačiau daugeliui žmonių tai yra mažai pažįstama, todėl, siekiant įsigilinti ir geriau suprasti mokesčių sistemą, egzistuojančią dabartinėje Lietuvos valstybėje, šiame darbe aptarsiu vieną mokesčių teisės subjektų rūšį – mokesčių mokėtojus bei jų teisinį statusą. Taip pat aprašysiu jų teises ir pareigas, bei kitus su mokesčių mokėtojų teisiniu statusu susijusius klausimus. Šio darbo tikslas: Išanalizuoti mokesčių mokėtojų teises ir pareigas. Pagrindiniai uždaviniai: 1.Susipažinti su mokesčio mokėtojo samprata bei ypatumais; 2.Aptarti mokesčių mokėtojus kontroliuojančias institucijas; 3.Aptarti bei išsamiai išnagrinėti mokesčio mokėtojo teises bei pareigas; 4.Išsiaiškinti kokia atsakomybė, mokesčių mokėtojams, kyla už finansinius pažeidimus. Darbo metodas: Turimos literatūros analizė.
Vardas: Asta
Darbo pavadinimas: Mokesčių mokėtojų teisės ir pareigos
Kategorija: Ekonomika
Darbo tipas: Kursinis
Puslapių skaičius: 28 [?]
Kursinio dalykas: Ekonomikos kursinis
Parsisiųsta: 15 kartų.
Archyvo dydis: 53 kB
Bylos pavadinimas: mokesciu_moketoju_teises_ir.zip
mokesciu_moketoju_teises_ir.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: apskaitos politika, finansiniai teis, esės, darbo teises įvadas, mokesciu moketiju paregos ir teises mokesciu administratorius teises ir paregos funkcijos, mokesciu moketojo teises ir pareigos, mokesciu teise, atsakomybe uz mokesciu istatymu pazeidimus, mokestinė atsakomybė, mokesciu moketoju teises ir pareigos, mokesciu analize, mokesčiai, mokestinė prievolė, mokesčio mokėtojo teisės, atsakomybe mokesciu istatymu pazeidimus.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557