top


Konspektai.com > Medicina > Endokrininė sistema
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Endokrininė sistema. Referatas

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
12
12
13
13
14
14
(Medicina. Referatas, 14 puslapių, 53kB)
Darbe esantys žodžiai: Pagumbūrys. Hipofizė. Antinksčiai. Skydliaukė. Prieskydinė liauka. Kasa. Lytinės liaukos. Užkrūčio liauka. Konkorėžinė liauka. Išvados. Literatūra. Pogumbūris (hypothalamus). Tai tarpinių smegenų apatinė dalis, esanti po regimuoju gumburu. Pogumburį sudaro : •Pilkasis gūbrys; •Regimųjų nervų kryžmė; •Speniniai kūnai; •Pogumburinė sritis; •Posmegeninė liauka. Pogumburio pilkojoje medžiagoje yra daug branduolių, kuriuose gaminasi ir patenka į priekinę hipofizės dalį medžiagos, vadinamos hipofizės hormonus atpalaiduojančiais faktoriais. Tai liberinai ir statinai. Liberinai – skatina priekinės hipofizės dalies hormonines funkcijas, o statinai – slopina kai kurių hipofizęs hormonų sekreciją. Atpalaiduojančių faktorių išskyrimą reguliuoja nerviniai impulsai, taip pat kai kurių hormonų kiekio sumažėjimas kraujyje. Pogumburyje esantys poriniai branduoliai – supraoptinis ir paraventrikulinis gamina hormonus: vazopresiną ir oksitociną. Jie nervinių ląstelių aksonais patenka į užpakalinę hipofizės dalį. Tarp pogumburio ir priekinės hipofizės dalies funkcinis ryšys palaikomas humoraliniu būdu, o tarp pogumburio ir hipofizės užpakalinės dalies – nerviniu ryšiu. Hipofizė (hypophysis). Neporinė liauka, gulinti turkiškajame balne. Liaukoje skiriama priekinė, vidurinė ir užpakalinė dalys. Priekinė hipofizės dalis vadinama adenohipofize, užpakalinė – neurohipofizė. Adenohipofize yra didesnė už neurohipofizę. Jos parenchimą sudaro liaukinio epitelio ląstelės, tarp kurių yra kraujagyslių ir nervų. Neurohipofizė sudaryta iš pituicitų ir nervinių skaidulų. Per nervines skaidulas ir kraujagysles hipofizė turi glaudų funkcinį ryšį su tarpinių smegenų pogumburiu, kuris reguliuoja hipofizės veiklą. Priekinė hipofizės dalis gamina somatotropiną, ir tropinius hormonus. Somatotropinas stimuliuoja augimą, skatina baltymų sintezę, reguliuoja riebalų, angliavandenių apykaitą.
Vardas: Inga
Darbo pavadinimas: Endokrininė sistema
Kategorija: Medicina
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 14 [?]
Referato dalykas: Medicinos referatas
Parsisiųsta: 1 kartą.
Archyvo dydis: 53 kB
Bylos pavadinimas: endokrinine_sistema.zip
endokrinine_sistema.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

2
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: lytine lastele, skydliauke, baltymu apykaita, aktoriai, endokrininė sistema, tp search,s ceoqfjafobq konspektai referatas endokrinine sistema k ft jagths qtis ghawusg=afqjcnhkaxuh_phocxzinwtuw asuijpbqsig =fsze_qqizywhkuaqhrzfiw, cdcqfjab konspektai referatas endokrinine sistema fylwt_ yh zhbnr hjekusg=afqjcnhkaxuh_phocxzinwtuw asuijpbq, pogumburio viduriniai branduoliai.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557