top


Konspektai.com > Medicina > Salmonelės (Salmonella)
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Salmonelės (Salmonella). Konspektas

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
(Medicina. Konspektas, 6 puslapiai, 16kB)
Darbe esantys žodžiai: Morfologija ir fiziologija. Antigenai. Virulentiškumo veiksniai. O antigenas. K antigenas. H antigenų. Pilių adhezinai. Sukeliamos ligos. Vidurių šiltinės. Gastroenteritus. Imunitetas. Seradiagnostík. A. Salmoneliozių mikrobiologinė ir serologinė diagnostika. Tyrimo eiga.pirma diena. Antra diena. Trečia diena. Salmonelių klasifikacija daug kartų keitėsi, nustačius vis naujus duomenis apie antigeninę jų sandarą, fermentinį aktyvumą, geninį tapatumą.Šiuo metu, remiantis Le Minoro (1987) klasifikacija, visos salmonelės priskiriamos prie rūšių - Salmonella enteríca ir Salmonella bongori. S. enterica skirstoma į 6 porūšius.Dauguma žmonėms sukeliančių ligas salmonelių yra pirmajame porūšyje S. enterica subsp. enterica, o visi O ir H antigeniniai jų variantai laikomi šio porūšio serotipais, kuriuos rekomenduojama vadinti Salmonella enterica Typhi, Salmonella enterica Typhimurium ir t. t. Tačiau praktiškai palikti senieji serotipų pavadinimai, turintys įprastą rūšies pavadinimą: S. typhi, S. typhimurium ir kt. Dvi minėtos salmonelių rūšys turi daugiau kaip 2500 serotipų. F. Kauffmanas ir P. Waitas, remdamiesi O antigenais,salmoneles suskirstė į 65 serogrupes, žymimas lotyniškomis raidėmis (A, B, Cl-C3, D ir kt.). Kiekvienai serogrupei priklauso salmonelės, turinčios vienodus vieną ar kelis O antigenus (žymimi arabiškais skaitmenimis). Serogrupės viduje salmonelės skirstomos į serovarus, remiantis H antigenais, kurie gali būti dviejų fazių: 1-oji (savitoji) žymima mažosiomis raidėmis (a, b, c, d ir kt.), 0 2-oji (nesavitoji) - arabiškaís skaitmenimis.
Vardas: Arnoldas
Darbo pavadinimas: Salmonelės (Salmonella)
Kategorija: Medicina
Darbo tipas: Konspektas
Puslapių skaičius: 6 [?]
Konspekto dalykas: Medicinos konspektas
Parsisiųsta: 1 kartą.
Archyvo dydis: 16 kB
Bylos pavadinimas: salmoneles_(salmonella).zip
salmoneles_(salmonella).zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: genas, salmonella morfologija, salmonelių klasifikacija quot, salmoneliu morfologija, salmonelių morfologija, salmoneliozes morfologija, salmoneliu antigenine sandara, salmonelių serogrupės skirstomos pagal antigeną, salmonelių rušys, morfologija,s cf qfjad konspektai referatas salmoneles nb vt_pqmibxsga uay bgusg=afqjcnf _vf bscpyvobwmy nlvk dyn w,s chaqfjaiobq konspektai referatas salmoneles y_wct nnoohssgb ehmbausg=afqjcnf _vf bscpyvobwmy nlvk dyn w, salmonella enterica, salmonelių rūšys, salmoneles diagnostika.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557