top


Konspektai.com > Mechanika > Detergentų valymas iš nuotekų taikant suspenduoto sluoksnio metodą
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Detergentų valymas iš nuotekų taikant suspenduoto sluoksnio metodą. Diplominis

(Mechanika. Diplominis, 66 puslapiai, 1254kB)
Darbe esantys žodžiai: Detergentai yra svarbiausios sudedamosios dalys medžiagu, kurios padeda mažinti vandens paviršiaus itempima, plaunant ar skalbiant gerai pašalina nešvarumus. Dėl savo savybiu PAM naudojamos daugelyje veiklos sričių: skalbimo ir valymo priemonėms gaminti, sintetinio kauciuko, cheminio pluošto ir plastmasiu gamyboje, metalo apdirbimo, statybos, tekstilės, celiuliozės, naftos, odos pramonėje, vaistinguju medžiagu, kosmetikos priemoniu, lako, dažu, plastmasės gamyboje bei žemės ukyje, kaip emulsikliai apdorojant grudus ir augalus pesticidais. Šios medžiagos placiai naudojamos buityje kaip skalbimo milteliai, plovimo skysciai, šampunai ir kitos valymo priemonės. Detergentas [lot. detergens (kilm. detergentis) – valantis], chemikalas, kurio vandeniniu tirpalu plaunami užteršti paviršiai. Paviršiaus aktyviosios medžiagos (PAM) – detergentai, tai etileno oksido junginiai su aukštesnės klasės alkoholiais, rugštimis, alkilofenoliais, riebiuju rugšciu amidais. „Aplinkos apsaugos terminu žodyne“ detergento, ploviklio pateikiami du apibrėžimai: 1 skalbimo medžiagos arba ju mišiniai, kuriu vandeniniais tirpalais valomi (plaunami) nešvarus paviršiai; 2 paviršinio aktyvumo medžiaga teršalams šalinti nuo kietuju paviršiu. Žmogaus gyvenima palengvinantys detergentai pridaro daug žalos, juose esantys fosfatai kartu su buitiniais, pramoniniais, žemės ukio nutekamaisiais vandenimis ir nuoplovomis patenka i vandens telkinius ir teršia naturalia aplinka. Turi itakos vandenyje vykstantiems cheminiams ir biologiniams procesams: keicia vandens skoni ir kvapa, paviršini itempima – dėl to kinta deguonies ir temperaturos režimai, be to, stabdoma organiniu medžiagu mineralizacija, kai kuriu vandenyje gyvenanciu organizmu vystymasis, ardoma žuvu žiaunu gleivinė. Detergentu neskaldo mikrobai ir jie tik pamažu išnyksta iš vandens ir dirvožemio.
Vardas: alex
Darbo pavadinimas: Detergentų valymas iš nuotekų taikant suspenduoto sluoksnio metodą
Kategorija: Mechanika
Darbo tipas: Diplominis
Puslapių skaičius: 66 [?]
Diplominio dalykas: Mechanikos diplominis
Parsisiųsta: 4 kartus.
Archyvo dydis: 1254 kB
Bylos pavadinimas: detergentu_valymas_is.zip
detergentu_valymas_is.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: apdirbimo, nuotėk, zemes ukio, šampūnai, organizmu, nuotekų valymas nuo detergentų, detergentų valymas iš nuotekų, detergentų, pam kosmetikos priemonese, savo mikro aplinka, nuoteku valymas,s cfmqfjag konspektai referatas detergentu diplominis msh veoirftabm y_bausg=afqjcneamtadxkx hmylvendohrb e qsig =otdjohq nftahhsroomr g,s cewqfjag konspektai referatas detergentu diplominis ntt schmj qsi liafqjcneamtadxkx hmylvendohrb e qsig =x hqvayhicwnzb_na e lq, cfsqfjah konspektai referatas detergentu diplominis pxot obdndu qs suwkcqusg=afqjcneamtadxkx hmylvendohrb e qsig =gv gvatkcn nyzwabynpjw, detergentai, tp search.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557