top


Konspektai.com > Lietuvių kalba > Širdies troškimai Maironio lyrikoje
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Širdies troškimai Maironio lyrikoje. Rašinys

1
1
(Lietuvių kalba. Rašinys, 1 puslapis, 7kB)
Darbe esantys žodžiai: Širdies troškimai Maironio lyrikoje. Maironio lyrika kupina meilės gamtai ir žmogui. Gamtos vaizdai poeto eilėraščiuose susiklosto iš konkrečių, aplinką įvardijančių žodžių ir vietovardžių. Jie kūrinyje įgyja poetišką, kilnią prasmę. Žodžiai, kuriais Maironis kalba apie gamtą, tampa tėvynės ženklais. Lietuva - tai Nemunas, Dubysa, Šešupė ir Nevėžis, Šatrijos ir Birutės kalnas, Vilnius, Trakai. Lietuvos gamtovaizdis, kaip neatskiriama jo dalis, įsipina garbingos senovės liudytojai: ūžiančios girios, milžinkapiai, apleistos pilys. Jie pagilina tą meilės jausmą, kuris poetą sieja su gimtąja žeme, kuri mylima ne tik dėl to, kad jos vaizdai tokie savi, lydėję nuo vaikystės, bet ir todėl, kad toje žemėje gyvos istorinės tradicijos. Gimtoji žemė pajuntama kaip stiprus ryšys, jungęs tautą dabartyje ir siejąs ją su anksčiau gyvenusiomis kartomis. Šis jausmas padeda žmogui suvokti savo istorinio likimo bendrumą su krašto žmonėmis. Supoetinta, graži ir tauri tėvynės gamta regima eilėraštyje "Kur bėga Šešupė". Poetas atskleidžia panoraminį XIX a. Lietuvos vaizdą. Tėvynės kraštovaizdis stebimas iš toli, kalbama mes - "brolių artojų" vardu. Gamta keičiasi, bet poetas kalba ir apie amžinus dalyku.
Vardas: edita
Darbo pavadinimas: Širdies troškimai Maironio lyrikoje
Kategorija: Lietuvių kalba
Darbo tipas: Rašinys
Puslapių skaičius: 1 [?]
Rašinio dalykas: Lietuvių kalbos rašinys
Parsisiųsta: 2 kartus.
Archyvo dydis: 7 kB
Bylos pavadinimas: maironio_kuriniu_apzvalga.zip
maironio_kuriniu_apzvalga.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: gamta maironio lyrikoje, apie maironį, maironis tevyne, rasynis troskimai, rasinys sirdies troskimai maironio lyrikoje, maironio meile tevynei rašinys, meile tevynei maironis rasinys, maironio tevyne, kur bega sesupe, sirdies, Maironis, tauta kalba, maironis vilnius,s chsqfjah konspektai referatas maironio kuriniu apzvalga nsmnt nvh np qsfpierusg=afqjcnhf dqvo iwx wq bbyprozbloxwsig =zaplsjgujbwocz lnofevg, rasinys apie tevyne,s cfaqfjaf konspektai referatas maironio kuriniu apzvalga o ht tzlu_ qs pdkcausg=afqjcnhf dqvo iwx wq bbyprozbloxwsig = aq r_ets wrkdv ppfpbw, rašinelis tėvyne maironis, rasinelis apie milzinkapi, širdies troskimai maironio lyrikoje rašinys, rasinys apie meile tevynes gamtai, rasinys lietuva maironio lyrikoje, lietuva maironio lyrikoje rasinys, rasinys maironis.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557