top


Konspektai.com > Psichologija > Asmenybės brendimas
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Asmenybės brendimas. Referatas

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
12
12
13
13
14
14
15
15
16
16
17
17
(Psichologija. Referatas, 17 puslapių, 42kB)
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Bendroji pažiūra į asmenybę. Paauglystės fazės ir krizės. Jaunystės fazės. Jaunystės krizės. Bręstančios asmenybės nepriklausomumo siekiai. Asmenybės brandos kriterijai. Išvados. Naudota literatūra. Asmenybės vystymui, kaip ir savęs realizavimui, nėra nei parengtų instrukcijų, nei tiesioginio vadovo. Yra tik didelė žmonijos patirtis, labai daug, bet neintegruotų mokslo duomenų, tikėjimų ir dora pagrystų nuostatų, nurodančių asmenybės ugdymo kelią. Yra daug gana išsamių psichologinių, pedagoginių ir filosofinių teorijų, aiškinančių žmogaus brendimo uždavinius. (Pikūnas J. Asmenybės vystymasis) Paauglystės amžiaus ribos yra labai sąlygiškos, dažniausiai tarp 12 ir 18 metų. Paskui prasideda jau suaugusiojo žmogaus periodas. Paauglystė dar kartais skirstoma į ankstyvąją – tarp 12 ir 14 metų, 15-ieji metai – lyg pereinamasis tarpsnis, o 16 – 18 metai – vėlyvoji paauglystė. Paauglystės pabaigos tiksliai nurodyti neįmanoma; kai kuriose šalyse paauglystė baigiasi tada, kai individas visiškai subręsta lytiškai, kitose – kai subręstama psichiškai ir sociališkai, prisiimama atsakomybė. Psichologiniu požiūriu paauglystė baigiasi tada, kai individas suranda savo tapatumą, susikuria savo vertybių sistemą, sugeba užmegsti ir palaikyti tarpusavio draugystės ir meilės santykius, numato ateities perspektyvą. (Žukauskienė R. Raidos psichologija) Tikslas – išanalizuoti asmenybės brendimo įpatumus.
Vardas: Laura
Darbo pavadinimas: Asmenybės brendimas
Kategorija: Psichologija
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 17 [?]
Referato dalykas: Psichologijos referatas
Parsisiųsta: 2 kartus.
Archyvo dydis: 42 kB
Bylos pavadinimas: asmenybes_brendimas..zip
asmenybes_brendimas..zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: asmenybes psichologija, bendroji psichologija, ugdymo sistema, kūnas, zmogaus vystymasis, asmenybes raidos krizes, asmenybės brendimas,s cgeqfjacoao konspektai referatas asmenybes brendimas psichologija x iyt facrotqbynkhcbgusg=afqjcnhocnr qvcigjh amk eiyffbn wsig =gsusnjfmlmkcbm wjy jhq, psichologiniu požiūriu paauglystė baigiasi tada kai individas suranda savo tapatumą, krizes, jaunystė, asmenybes raidos psichologija, brandos, asmenybės vystymasis, kulturos samprata.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557