top


Konspektai.com > Menai > Šventės ir atmintinos dienos
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Šventės ir atmintinos dienos. Referatas

(Menai. Referatas, 25 puslapiai, 41kB)
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Sąvokos. Švenčiū rūšiavimas. Kalendorinės šventės. Šeimos šventės. Išvados. Naudoa literatūra. Įvadas. Šeimos šventės, tradicijos, papročiai yra bendrosios tautos kultūros dalis. Jų puoselėjimas turi svarbią auklėjimo funkciją, daro didžiulį poveikį jaunos asmenybės ugdymui. Per tradicijas, papročius šeimoje perduodama patirtis: požiūris į pasaulį ir gyvenimą, tikėjimas, dorovė, elgesio būdas, kultūros vertybės, socialinių santykių formavimas. Šventės yra laukiamos, nes dažniausiai tada patiriame daug džiaugsmo, pailsime. Turbūt esate pastebėję, kad žmonės šiais laikais gyvena ir dirba labai intensyviai, dažnai jaučiasi pavargę ir fiziškai, ir dvasiškai, tad šventės tampa svarbiausia ir labai laukiama savaitės, mėnesio ar metų diena. Šventės mums yra labai reikalingos. Tikra atgaiva sielai yra asmeninės, šeimyninės šventės, kai artimiausi žmonės susikuria galimybę pabūti kartu. Juk šiais laikais vienas kitam skiriame tiek mažai laiko ir dėmesio. Tradicijos, būdamos žmonių pažiūros į tikrovę atspindys, kaip ir pats žmonių gyvenimas, yra gyvas organizmas. Keičiantis žmonių patirčiai, pasaulio suvokimui ir gyvenimo būdui bei santykiams, kinta ir visuomenės tradicijos, papročiai bei įpročiai, nors šiai sryčiai būdingas tam tikras konservatyvumas. Susipažinę su mūsų tėvų ar senelių papročiais, negalime tylomis praeiti ir pro mūsų šiandieną. Juk nuolat gyvenimas iškelia ką nors naujo, atitinkančio dabarties poreikius. Pamažu gimsta naujos tradicijos, jos vis labiau turtėja, įsitvirtina žmonių sąmonėje. Tačiau kalbant apie šventes, turime pripažinti, kad tik senieji papročiai, tradicijos, kurių mus mokė tėvai ir seneliai, suteikia šventėms, tikrojo‘‘ skonio, savitumo, tad norėdam ir toliau ugdyti savo šalies tautiškumą ir tinkama elgesį turime suprasti tikrąją šventės prasmę, ją pajausti ir to mokyti savo vaikus. Šio darbo tikslas- apžvelgti šeimos šventes, pabrėžiant jų šventimo tradicijas senovėje bei šiuolaikiniame pasaulyje.,..
Vardas: juta
Darbo pavadinimas: Šventės ir atmintinos dienos
Kategorija: Menai
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 25 [?]
Referato dalykas: Menų referatas
Parsisiųsta: 2 kartus.
Archyvo dydis: 41 kB
Bylos pavadinimas: sventes_ir_atmintinos_dienos.zip
sventes_ir_atmintinos_dienos.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: seimos diena, šeimos švente, šeimos tradicijos, referatas apie šalies šeimos kultūrines asmenines šventes papročius įpročius, šventės referatas, kalendorinės šventės, šeimos šventės yra tautos kultūros dalis per tradicijas papročius šeimoje perduodama patirtis požiūris į pasaulį ir gyvenimą, šventės ir atmintinos dienos, atmintinos kalendorinės dienos, sventes ir atmintinos dienos, šventės, seimos sventes, sventes ir tadicijos ivadas,s cg qfjab konspektai referatas referatas apie sventes ckiyt ilsesswbe vw bgusg=afqjcng zvk fbrmamhj iuw rfkz gsig =brfeupv_n _y jh_rmdbgw.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557