top


Konspektai.com > Statyba > Architekūros istorija. Partenonas
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Architekūros istorija. Partenonas. Referatas

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
(Statyba. Referatas, 6 puslapiai, 948kB)
Darbe esantys žodžiai: Partenonas (senovės graikų kalba: Παρθενών) yra šventykla miesto deivei Atėnei, pastatyta V a. pr. m. e. Atėnų akropolyje. Šventykla pastatyta kaip padėka deivei už atėniečių ir graikų išgelbėjimą per paskutinį karą su persais. Vėliau pastate buvo ir Delo sąjungos iždas. Partenonas yra žymiausias iš išlikusių Senovės Graikijos pastatų, plačiai laikomas Dorėninio orderio raidos kulminacija. Partenonas yra vienas didžiausių pasaulio kultūrinių paminklų. Architektūra Partenonas yra Dorėnų peripteralinės(Peripteralinis - terminas, vartojamas aprašyti Graikijos šventykloms, kad yra tik viena eilė išorinių kolonų iš visų keturių pusių. Tai buvo būdinga Dorinėms šventyklomsis senovėje. Tai reiškia, kad ši forma susideda iš stačiakampio grindų plano su nedideliu kolonu žingsniu, ir kolonų tinklas yra - (8 x 17), todėl kolonos apima vis struktūrą. Kiekvienas įėjimas turi dar papildomas šešias kolonos priešais jį.
Vardas: Adomas
Darbo pavadinimas: Architekūros istorija. Partenonas
Kategorija: Statyba
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 6 [?]
Referato dalykas: Statybos referatas
Parsisiųsta: 1 kartą.
Archyvo dydis: 948 kB
Bylos pavadinimas: architekuros_istorija..zip
architekuros_istorija..zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: miesto, graiku partenonas, kolonos, partenonas, partenono šventyklos statytojai, tinklas, partenono architektūra, architektura.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557