top


Konspektai.com > Filosofija > Platonas - antikinės Graikijos filosofas
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Platonas - antikinės Graikijos filosofas. Referatas

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
12
12
13
13
14
14
15
15
16
16
17
17
18
18
19
19
20
20
(Filosofija. Referatas, 20 puslapių, 39kB)
Darbe esantys žodžiai: Turinys. Įvadas. Platono gyvenimas ir kūryba. Platono pažiūros. Idėjų teorija. Sielos teorija. Pažinimo teorija. Socialinės ir etinės teorijos. Platonizmas ir jo esmė. Platono mokykla. Platono raštai. Platono įtaka tolimesnei istorijos raidai. Išvados. Literatūra. Antika – daugiau kaip tūkstantį metų trukęs Senovės Graikijos ir Senovės Romos civilizacijos klestėjimo laikotarpis. Filosofija yra žodžių ,,filos“ (graikiškai ,,meilė“) ir ,,sofos“ (graikiškai ,,išmintis“) junginys, reiškiantis išminties meilę. Senovėje filosofija sujungė visą žmogaus žinojimą, bandymus suvokti žmogaus egzistenciją. Filosofijoje atskleidžiama istoriniai pokyčiai, o filosofai stengėsi suvokti ir paaiškinti vykstančius procesus. Kiekvienas mąstytojas turi savo filosofiją, savo pažiūras, kurios atspindi epochos dvasią, žmonijos išgyvenimus. Kiekvienas filosofijos istorikas yra žmogus turintis tam tikrą mąstymo būdą, su visomis žmogiškomis simpatijomis ir antipatijomis, kurios palieka tam tikrų pėdsakų jo tyrinėjimuose. Antikos filosofija buvo šalia religijos, į ją žvelgdavo iš šalies, tačiau vėliau be jos nebuvo įmanoma apsieiti. Vis dažniau buvo remiamasi Platonu, Aristoteliu, stoikais, neoplatonikais. Taigi, pasinerkime į antikinę Graikiją ir iš arčiau panagrinėkime žymų antikos filosofą Platoną, jo gyvenimą, kūrybą, pažiūras bei per daugelį metų išlikusius raštus. Darbo tikslas – atskleisti Platono – antikinės Graikijos filosofo asmenybę, jo gyvenimą, kūrybą, pažiūras ir teorijas, jų įtaką tolimesnei istorijos raidai.
Vardas: Justina
Darbo pavadinimas: Platonas - antikinės Graikijos filosofas
Kategorija: Filosofija
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 20 [?]
Referato dalykas: Filosofijos referatas
Parsisiųsta: 0 kartų.
Archyvo dydis: 39 kB
Bylos pavadinimas: platonas_antikines_graikijos.zip
platonas_antikines_graikijos.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: antikine filosofija, senoves graikija, antikos zmogaus gyvenimas, platono idėjų teorija, antikos filosofija platonas, filosofai, antikos žmogus, antika, kas yra išmintis, antikos epochos, zmogaus filosofijoje, platono ideju teorija, platonas antikines graikijos filosofas.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557