top


Konspektai.com > Elektronika > Puslaidininkiai analoginės elektronikos elementai
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Puslaidininkiai analoginės elektronikos elementai. Referatas

(Elektronika. Referatas, 16 puslapių, 35kB)
Darbe esantys žodžiai: Puslaidininkiai elektronikoje. Pn sandūra. Tranzistoriai. Lauko tranzistorius (vienpolis). Dvipolis tranzistorius. Fototranzistorius. Tiristoriai. Dinistroriai. Trinistoriai. Puslaidininkiniai diodai. Lyginimo diodai. Specialiosios paskirties diodai. Stabilitronas. Fotodiodas. Šviečiantieji diodai. Išvados. Literatūra. Elektronikos istorija, palyginti su kitomis mokslo šakomis, nėra labai sena. Jos raida prasidėjo XIX a. antrojoje pusėje, nors elektriniai ir magnetiniai gamtos reiškiniai buvo tiriami nuo seno. Anot S. Masioko, svarbiausių rezultatų šioje srityje yra pasiekę V. Gilbertas, B. Franklinas, G. Richmanas, Š. Kulonas, L. Galvanis, A. Volta ir kiti (Masiokas, 1989, 11 p.). O nuo XX a. elektronikos ribos ir galimybės dar labiau išsiplėtė. Vienas didžiausių elektronikos pasiekimų yra tranzistorius išradimas. V. Stasiūno teigimu, nors diodai atrasti XIX a. antrojoje pusėje, tačiau jų veikimo teoriniai pagrindai ilgą laiką buvo neaiškūs ir, tik sukūrus ir išplėtojus juostinę (zoninę) laidumo teoriją XX a. Viduryje, prasidėjo puslaidininkinės elektronikos vystymasis (Stasiūnas, 2002, 22 p.). Temos aktualumas. Būtina plačiau susipažinti su puslaidininkių prietaisų, kaip analoginės elektronikos elementų, specifika, nes, apžvelgus įvairių autorių teiginius apie tai, galima sukaupti daugiau žinių apie jų galimą klasifikaciją, veikimo principus, charakteristikas. Tai yra didelė pagalba elektrotechnikui, siekiančiam įgyti gebėjimų tinkamai parinkti elektros įrenginius ir juos eksploatuoti. Pagrindinė problema - puslaidininkių, kaip analoginės elektronikos elementų, veikimo principų įsisavinimas ir pritaikymas praktikoje. Darbo tikslas - puslaidininkių prietaisų klasifikaciją, veikimo principus bei taikymo sritis. Darbo objektas: puslaidininkiai prietaisai. Darbo uždaviniai: 1. Apžvelgti puslaidininkių prietaisų klasifikaciją; 2. Išanalizuoti puslaidininkių prietaisų esminius veikimo principus ir savybes, aprašomus pasirinktoje mokslinėje literatūroje; 3. Atlikti puslaidininkių, kaip analoginės elektronikos elementų, charakteristikų ir taikymo sričių apžvalgą, remiantis pasirinktais šaltiniais.
Vardas: Edvinas
Darbo pavadinimas: Puslaidininkiai analoginės elektronikos elementai
Kategorija: Elektronika
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 16 [?]
Referato dalykas: Elektronikos referatas
Parsisiųsta: 1 kartą.
Archyvo dydis: 35 kB
Bylos pavadinimas: puslaidininkiai_analogines.zip
puslaidininkiai_analogines.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: elektronikos puslaidininkai, analoginės elektronikos konspektas, foto, puslaidininkiai analoginės elektronikos elementai, specialiosios paskirties diodai, puslaidininkiai diodai konspektas, analoginės elektronikos elementai, analoginė elektronika, puslaidininkiai, diodai, prietaisai su elektronikos elementais, cf qfjac konspektai referatas puslaidininkai bhy tb ba qtot_xvcqusg=afqjcnewiugd grzcp edp klvbthjzwsig =dbkgyr_ rbswekvn_p pa.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557