top


Konspektai.com > Ekonomika > Konkurencijos vaidmuo rinkos ūkyje
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Konkurencijos vaidmuo rinkos ūkyje. Referatas

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
(Ekonomika. Referatas, 11 puslapių, 34kB)
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Konkurencijos samprata. Tobulosios konkurencijos rinka. Netobulosios konkurencijos rinka. Konkurencinės rinkos savybės. Teigiamos konkurencinės rinkos savybės. Neigiamos konkurencinės rinkos savybės. Konkurencijos vaidmuo rinkos ūkyje. Išvados. Literatūros sąrašas. Rinkoje, kaip ir kiekvienoje gyvenimo srityje, yra būtina konkurencija. Ji mums leidžia atskirti, kas svarbu, kas naudinga mums patiems. Taigi, visų pirma, reikėtų išsiaiškinti kas yra konkurencija. Rinkos subjektų varžymasis dėl rinkų, riboto kiekio gamybos veiksnių, prekių ir paslaugų vadinamas konkurencija ir yra bet kurios rinkos ekonomikos valstybės nuoseklaus vystymosi ir plėtros kertinė ašis. Kitaip sakant, tai savotiškos gamybos bei prekybos įmonių ar paslaugų teikėjų varžybos dėl vartotojų palankumo, lojalumo. Konkurencija yra būtina, ji šiuolaikinės ekonomikos atributas, skatinantis kokybės gerėjimą, jų naujinimą, inovacijų bei naujovių diegimą. Tačiau, laisvos ekonomikos priešininkai teigia, kad konkurencija plėšrūniškos pobūdžio, bet ją riboja vienas svarbiausias veiksnys, tai vartotojai. Vartotojai renkasi patinkančio pobūdžio vienokią ar kitokią jiems geriausią produkciją pagal savo pasirinktus kriterijus – patogumą, kokybiškumą, kainą, saugumą. Todėl gamintojai, prekybininkai ar paslaugų teikėjai, kurie atitinka vartotojų lūkesčius ir reikalavimus, neturėtų labai jaudintis, nes konkurencija yra kova dėl potencialaus vartotojo, kuris tikrai rinksis tai, kas jam paranku ir priimtina. Tačiau, šiais laikais susiduriama su kitokiu požiūriu į konkurenciją. Tai yra, kad ji traktuojama kaip kova su konkurentais, o ne kaip kova dėl vartotojo ir kliento. Taip pat klaidinga teigti, kad konkurenciją yra tapatinama su reiškiniu, kai dėl vartotojo varžosi kelios analogišką produkciją gaminančios ar paslaugas teikiančios įmonės. Vadinais, kad prekė ar paslauga konkuruoja su visomis kitomis įvairiausio pobūdžio prekėmis bei paslaugomis. Tai reiškia, kad konkurencija yra ne tai, kad panašią prekę ar paslaugą parduoda keletas pardavėjų, o tai, kad kiekvienas norintis gali laisvai pasiūlyti pirkėjui savo prekę ar paslaugą. Darbo objektas: konkurencija. Darbo tikslas: supažindinti su konkurencija, jos vaidmenį rinkos ūkyje. Darbo uždaviniai:. Konkurencijos samprata;. Konkurencinės rinkos savybės;. Konkurencijos vaidmuo rinkos ūkyje. Tyrimo metodai: mokslinės ir kitos literatūros analizė.
Vardas: Ida
Darbo pavadinimas: Konkurencijos vaidmuo rinkos ūkyje
Kategorija: Ekonomika
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 11 [?]
Referato dalykas: Ekonomikos referatas
Parsisiųsta: 7 kartus.
Archyvo dydis: 34 kB
Bylos pavadinimas: aleksandro_stulginskio_universitetas_mikro.zip
aleksandro_stulginskio_universitetas_mikro.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: alaus analize, alaus gamybos, konkurencijos samprata, alaus rinka, konkurencijos vaidmuo rinkos ukyje, konkurencine analize, konkurencijos analize, konkurencija rinkoje, konkurencijos vaidmuo, konkurencine rinka.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557