top


Konspektai.com > Filosofija > Protingos mintys apie gamtos daiktų tikslus
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Protingos mintys apie gamtos daiktų tikslus. Referatas

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
(Filosofija. Referatas, 7 puslapiai, 17kB)
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Apie gamtos tikslus apskritai. Apie pagrindinį pasaulio tikslą. Išvados. Naudota literatūra. Pasaulis yra begalinis, ir vientisas. Kiekvienai pasaulio dalelytei dovanota gyvybė. Todėl pasaulis tobulas, harmoningas ir gražus kurinys. Kurį sudaro atskiri individai. Kiekvienas daiktas šiame pasaulyje turi tikslą. Referato tikslas; Paaiškinti kokie yra gamtos tikslai ir pagrindinį parašyti pasaulio tikslą. Apie gamtos daiktų tikslus apskritai Kristijanas Volfas žymus finalizmo šalininkas XVIII a. teigė, kad „pagrindinis pasaulio tikslas yra Dievo didybės apreiškimas, taigi Dievas nusprendė skurti pasaulį tam, kad žmogus iš pasaulio galėtu pažinti Dievo tobulumą" . Tikslu, vadinama visa tai, ką kiekviena protiga būtybė stengiasi išsaugoti, per tai ko ji nori, ar geidžia. Gamtos tikslu galime laikyti tik tai, ką Dievas sumanė išsaugoti , tokiu būdu nusprendęs tai sukurti. Dievas pasaulį sukūrė tam, kad žmogus iš pasaulio galėtų pažinti Dievo tobulumą. Norint atskleisti gamtos daiktų tikslus anot visų daiktų atžvilgiu privalome įrodyti, kad pasaulis taip sutvarkytas, kad jame randami aiškūs ir apibrėžti pagrindai iš kurių galima spręsti apie dievo tobulumą ir įgyti tam tikrą jo pažinimą- tiek kiek gali mūsų protas pažinti, ta kas savo prigimtimi yra begalinis. Aristotelis teigė , kad ,,Dievas pats nejuda, pasaulį judina ne Dievo veikla, o ,,ilgesingas‘‘ medžiagos troškimas pasiekti Dievą kaip grynąją formą.‘‘ Kai mes iš dievo savybių patiriame apie mūsų žinojimo teisingumą, mes jį ragaujame, žiurime į jį ir tarsi jį čiupinėjame savo rankomis.
Vardas: Vilmante
Darbo pavadinimas: Protingos mintys apie gamtos daiktų tikslus
Kategorija: Filosofija
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 7 [?]
Referato dalykas: Filosofijos referatas
Parsisiųsta: 0 kartų.
Archyvo dydis: 17 kB
Bylos pavadinimas: protingos_mintys_apie_gamtos.zip
protingos_mintys_apie_gamtos.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: protingos mintys apie gamtos daiktu tikslus, protingos filosofu mintys, protingos mintys filosofija, filosofu mintys apie gamta, mintis apie gamta.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557