top


Konspektai.com > Sociologija > Narkotikai ir narkomanija
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Narkotikai ir narkomanija. Referatas

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
12
12
13
13
14
14
15
15
16
16
17
17
18
18
19
19
(Sociologija. Referatas, 19 puslapių, 41kB)
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Kas yra narkotikai? Narkotinės medžiagos ir jų poveikis. Kas yra narkomanija? Narkomanijos priežastis. Kas yra priklausomybė? Kitos problemos, kurias sukelia narkotikai. Išvadas. Literatūros sąrašas. Pastaraisiais metais didėjantis narkotikų vartojimas jaunimo ir darbingo amžiaus asmenų tarpe bei priklausomybės nuo psichoaktyvių medžiagų ligų paplitimas pripažintas socialiniu reiškiniu, keliančiu grėsmę visuomenei. Daugėja asmenų, sergančiųjų priklausomybės ligomis, kurie gydosi priklausomybės ligų centruose. Praėjus po gydymo trims mėnesiams narkotikus vėl pradeda vartoti apie 95% gydytų asmenų. Tikimybė, kad piktnaudžiavimas narkotikais pasikartos, priklauso ne tiek nuo psichotropinių ir kitų vartotų narkotikų ypatybių, kiek nuo psichosocialinių priklausomo asmens savybių ir jo (jos) gebėjimo integruotis į visuomenę. Asmenų, priklausomų nuo psichoaktyvių medžiagų, socialinis gyvenimas yra sutrikęs, šeiminiai ir darbiniai santykiai nutrūkę arba nestabilūs, konfliktiški. Socialinio funkcionavimo atstatymui dažnai trukdo prarasti arba nepakankamai išvystyti socialiniai įgūdžiai, išlavintas manipuliacinis elgesys, kuris buvo tobulinamas siekiant įsigyti narkotinių medžiagų, išsisukinėjant nuo atsakomybės už savo elgesį bei jo pasekmes. Asmenys, vartoję narkotikus, patiria sunkumus priimdami ir perduodami informaciją, išklausydami ir išsakydami kritiką, dažnai elgiasi impulsyviai, prastai valdo emocijas, užmezga ir palaiko kontaktą. Priklausomybės ligomis sergančių asmenų reabilitacija neturėtų būti vykdoma siaurai vien tik kovojant su priklausomybės liga bei susijusiu su ja elgesiu, bet ir apimti kitą labai svarbų aspektą – socialinę integraciją į visuomenę, ugdant bendruosius gebėjimus bei socialinius įgūdžius.
Vardas: Sabina
Darbo pavadinimas: Narkotikai ir narkomanija
Kategorija: Sociologija
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 19 [?]
Referato dalykas: Sociologijos referatas
Parsisiųsta: 1 kartą.
Archyvo dydis: 41 kB
Bylos pavadinimas: narkotikai_ir_narkomanija.zip
narkotikai_ir_narkomanija.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: jaunimo problemos, referatas apie narkotines medžiagas, referatas priklausomybe nuo narkotiku, narkomanija sociologija, narkotikai, narkomanija referatas, narkomanija ir sociologija referatas, referatas apie narkotikus, narkomanija.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557