top


Konspektai.com > Biologija > Alkaloidų referatas
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Alkaloidų referatas. Referatas

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
12
12
13
13
14
14
15
15
16
16
17
17
18
18
19
19
(Biologija. Referatas, 19 puslapių, 37kB)
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Alkaloidų istorija. Alkaloidų fizikinės ir cheminės savybės. Biologinė alkaloidų reikšmė. Alkaloidai augalų pasaulyje. Alkaloidų klasifikacija. Augalai turintys izochinolino grupės alkaloidų. Augalai turintys steroidinių grupės alkaloidų. Augalai turintys aciklinių grupės alkaloidų. Augalai turintys pirolizidino grupės alkaloidų. Augalai turintys piridino grupės alkaloidų. Augalai turintys purino grupės alkaloidų. Augalai turintys chinolino grupės alkaloidų. Augalai turintys indolo grupės alkaloidų. Alkaloidų lokalizacija. Faktoriai, turintys įtakos alkaloidų susikaupimui augaluose. Išorinės aplinkos faktoriai. Alkaloidų išskyrimas druskų ir bazių pavidale. Vaistinių augalinių žaliavų, kaupiančių alkaloidus rinkimas, džiovinimas ir laikymas. Alkaloidų panaudojimas medicinoje. Išvados. Alkaloidai – tai azotą turinčios natūralios kilmės organinės medžiagos, pasižyminčios daugiau ar mažiau išreikštomis bazinėmis savybėmis. Žodis alkaloidas yra kilęs iš dviejų žodžių: arabų kalbos žodžio “alkali” kas reiškia šarmas ir graikų kalbos žodžio “edos” – panašus. Tiksliai išvertus, tai būtų: panašus į šarmą junginys. Taip pirmą kartą sobadiliną pavadino vaistininkas V. Meisneris. Alkaloidais vadiname daugiau kaip 10.000 azotą turinčių jau išskirtų ir identifikuotų dažniausiai augalinės ir žymiai rečiau gyvulinės kilmės gamtinių junginių, pasižyminčių bazinėmis savybėmis ir net labai mažomis dozėmis specifiškai veikiančių gyvus organizmus. Tai kartaus skonio, bekvapės kristalinės medžiagos, kai kurios iš jų gali būti lakios ir turėti nemalonų kvapą.
Vardas: Eddy
Darbo pavadinimas: Alkaloidų referatas
Kategorija: Biologija
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 19 [?]
Referato dalykas: Biologijos referatas
Parsisiųsta: 53 kartus.
Archyvo dydis: 37 kB
Bylos pavadinimas: alkaloidu_referatas.zip
alkaloidu_referatas.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

6
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: alkaloidai referatas asu, isorines, vaistiniai augalai turintys alkaloidu, alkaloidai augaluose referatai, alkaloidu reiksme augalams, išorinės aplinkos faktoriai alkaloidams, alkaloidų reikšmė augalams, alkaloidu isskyrimas, augalu laIkymas, kalbos reiksme, alkaloidai referatas, augalu biologija alkaloidai, alkaloidų taikymas medicinoje.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557