top


Konspektai.com > Kita > Taisiklingos laikysenos formavimasis
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Taisiklingos laikysenos formavimasis. Referatas

1
1
2
2
3
3
(Kita. Referatas, 3 puslapiai, 9kB)
Darbe esantys žodžiai: Netaisyklinga laikysena – viena iš dažniausiai pasitaikančių patologijų mokyklinio amžiaus vaikų tarpe. Anot specialistų, taisyklinga laikysena – tai ne gamtos dovana, o pačio žmogaus įdirbis ir pasiekimas. Tiksliau – atsakingų tėvelių pastangos. Taisyklinga vaiko laikysena padės ateityje išvengti daugybės sveikatos problemų. Kai kurie tėvai mano, kad laiku nepradėjus rūpintis vaiko laikysena, paauglystėje ištaisyti šią klaida jau per vėlu. Tai – klaidingas įsitikinimas. Paskatinkite vaiką laikytis tam tikrų taisyklių bei atlikti fizinius pratimus, ir visai netrukus pastebėsite teigiamus pokyčius. Žinoma, kuo ilgiau delsite, tuo labiau bus pažeidžiamas stuburas ir ilgiau teks stengtis, norint jį ištiesinti. Štai keletas patarimų, kurie padės suformuoti gražią ir teisingą vaiko laikyseną: •Skirkite pakankamai dėmesio fiziniam vaiko vystymuisi. Turėti teisingą laikyseną be pakankamai išvystyto raumenyno praktiškai neįmanoma. •Nuolatos stebėkite, kaip vaikas stovi ir sėdi. Jei jis susikūprinęs, priminkite, kad išsitiestų. Suprantama, nuolatiniai kartojimai gali labai erzinti, tačiau teisinga laikysena turi tapti įpročiu. •Sukurkite tinkamas sąlygas mokymuisi. Stalas turėtų būti 2-3 centimetrais aukščiau, nei yra stovinčio vaiko alkūnė. Kėdė turi būti ne aukščiau, nei baigiasi vaiko blauzdos. Sėdinčio vaiko kojos neturi tabaluoti. Jei taip yra, tuomet po apačia pastatykite suolelį ar ką nors panašaus. Sėdint blauzdų ir šlaunų bei šlaunų ir liemens kampas turėtų sudaryti 90 laipsnių. Nugara turi būti atremta į kėdės atlošą. Įsitikinkite, kad tarp knygos ir akių yra ne daugiau nei 40 centimetrų, o jei taip atsitiko, tuomet naudokite stovą, kad vaikui nereikėtų lenktis į priekį. •Jei vaikui yra plokščiapėdystė, būtinai nuveskite jį pas ortopedą. Ankstyvas plokščiapėdystės gydymas padės tinkamai formuoti laikyseną. •Pasirūpinkite, kad vaiko lova nebūtų per daug minkšta. Rinkitės kietą čiužinį ir neaukštą pagalvę. Taip pat labai svarbus ir lovos dydis: atsigulęs vaikas turi galėti laisvai ištiesti kojas.
Vardas: Mamajama
Darbo pavadinimas: Taisiklingos laikysenos formavimasis
Kategorija: Kita
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 3 [?]
Referato dalykas: Kitos referatas
Parsisiųsta: 0 kartų.
Archyvo dydis: 9 kB
Bylos pavadinimas: taisiklingos_laikysenos.zip
taisiklingos_laikysenos.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: paauglyste, laikysenos formavimasis, referatas apie laikysena, plokščiapėdystės ir laikysenos pratimai, vaiko laikysena referatas.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557