top


Konspektai.com > Ekonomika > PVM taikymo metodai Lietuvoje
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

PVM taikymo metodai Lietuvoje. Kursinis

(Ekonomika. Kursinis, 22 puslapiai, 63kB)
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Pvm ir jo vaidmuo. Užsienio šalių praktika. Pvm ypatumai lietuvoje. Pvm taikymo praktikoje problemos. Pvm privalumai. Praktinis pvm apskaičiavimas. Pvm deklaracija ir etikos sąžiningumo scenarijus. Pvm deklaracijos pildymas. Etikos sąžiningumo scenarijus. Išvados. Pasiūlymai. Literatūra. Priedai. Daugelyje pasaulio šalių mokesčių sistemas sudaro įvairūs mokesčiai, tačiau labiausiai paplitęs yra pridėtinės vertės mokestis. Valstybėje, kurioje yra įvestas šis mokestis, jį moka kiekvienas. Juk PVM yra vartojimo mokestis, jį sumoka galutinis vartotojas, nesvarbu, ar jis yra fizinis ar juridinis asmuo. Šiam mokesčiui yra skiriama daug dėmesio, įvairių šalių ekspertai mėgina išsiaiškinti PVM taikymo privalumus ir trūkumus. PVM išrado prancūzas M. Lore. 1954 metais jis aprašė šio mokesčio veikimo schemą ir pasiūlė jį įvesti vietoj apyvartos mokesčio. PVM greitai paplito įvairiose pasaulio šalyse ir dabar jį taiko apie 50 valstybių, kurios visos yra Europos Sąjungos šalys. “Istorijoje nėra žinoma atvejo, kad teoriškai sukurtas mokestis taip greitai būtų įgyvendintas praktikoje ir daugekyje šalių taptų pagrindiniu vartojimo mokesčiu”. (Pajuodienė, 1993, p. 29). Kyla klausimas: kodėl PVM toks populiarus? Kiekvienos šalies vyriausybė siekia gauti į biudžetą kuo daugiau mokestinių įplaukų, o PVM tam ir yra parankus. Šis mokestis turi plačią apmokestinimo bazę, nesudėtinga apmokestinti paslaugas, mokesčio veikimo mechanizmas trukdo išvengti apmokestinimo, lengva jį surinkti. Kaip mano Europos Sąjungos PHARE programos atstovas Lietuvoje Antonis Varmingtonas, vartojimo mokesčiai, kuriems priskiriamas ir PVM, skatina šalies ekonomikos augimą, ką įrodė daugelio šalių patyrimas.
Vardas: Arturas
Darbo pavadinimas: PVM taikymo metodai Lietuvoje
Kategorija: Ekonomika
Darbo tipas: Kursinis
Puslapių skaičius: 22 [?]
Kursinio dalykas: Ekonomikos kursinis
Parsisiųsta: 2 kartus.
Archyvo dydis: 63 kB
Bylos pavadinimas: pvm_taikymo_metodai.zip
pvm_taikymo_metodai.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: etikos problemos, mokesciai lietuvoje, pridėtines vertes mokestis, pridėtinės vertės mokestis, pvm, makroekonomika.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557