top


Konspektai.com > Informatika > Kompiuteriniai virusai 2
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Kompiuteriniai virusai 2. Referatas

(Informatika. Referatas, 12 puslapių, 76kB)
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Kompiuterinių virusų evoliucija. Virusų klasifikacija. Tikrasis virusas. Kirminas. Loginė bomba. Laiko bomba. Trojos arklys. Virusai palydovai. Polimorfinis virusas. Nematomi virusai. Makrovirusai. Virusų top 10 liepos mėn 2011 m. Virusų top 10 lapkričio mėn. 2011 m. Išvados ir pasiūlymai. Naudota literatūra. Kompiuteriniai virusai - tai kompiuterinės programos. Nuo įprastų programų jos skiriasi tuo, kad yra piktavališkos ir sugeba pačios plisti, dažnai įgaudamos epidemijos mastus. Dėl pastarojo bruožo kompiuteriniai virusai yra labai panašūs į biologinius virusus. Kompiuteriniai virusai sukelia žalingus padarinius, pavyzdžiui, sunaikina ar sugadina kompiuteryje esančią informaciją, taip pat gali atlikti kompiuterines atakas prieš kitus kompiuterius, nulemti kompiuterių ir tinklų perkrovas arba perimti kompiuterio valdymą. Pirmą kartą (1949 m.) programos-viruso, t.y. kompiuterinės programos, galinčios daugintis, modelį pateikė ir Džonas fon Neimanas (John fon Neumann). Pirma programa, kuri turėjo kompiuterinio viruso bruožų buvo žaidimas „Karas operatyvioje atmintyje“ („Core War“), kurį 6-ajame dešimtmetyje sukūrė kompanijos Bell Laboratories darbuotojas M.Duglas Makilroi. Kita vertus, tai nebuvo tikras kompiuterinis virusas paplitęs už kūrimo aplinkos ribų. Pirmuoju tikru kompiuteriniu virusu daug tyrinėtojų laiko programą Elk Cloner. Manoma, jog tai pirmasis kompiuterinis virusas, paplitęs už kūrimo aplinkos (pvz. kompiuterio ar laboratorijos) ribų. Jį 1982 m. parašė Rich Skrenta. Šis virusas plito lanksčiais diskeliais. Virusas užkrėsdavo Apple DOS 3.3 operacinę sistemą ir kiekvieną kartą užkraunant kompiuterį iš diskelio virusas pasileisdavo. Jis netrukdė dirbti su kompiuteriu, tik stebėdavo sistemos darbą su diskais užkrėsdamas kiekvieną, dar neužkrėstą, diskelį. Virusas nepadarydavo didesnės žalos (nors manoma, jog jis galėjo gadinti diskelius, kuriuose būdavo kita operacinė sistema), tik kas penkiasdešimtą sistemos įkrovą pateikdavo poemą (ž. 1 pav.)
Vardas: Dovile
Darbo pavadinimas: Kompiuteriniai virusai 2
Kategorija: Informatika
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 12 [?]
Referato dalykas: Informatikos referatas
Parsisiųsta: 0 kartų.
Archyvo dydis: 76 kB
Bylos pavadinimas: kompiuteriniai_virusai_2.zip
kompiuteriniai_virusai_2.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: eima sistema, karas, tinklu, loginė bomba, virusai kompiuteriniai literatura, logines bombos virusas, kompiuterinis virusas logine bomba, logines bombos virusai kompiuterinis, kompiuteriniu virusu pavadinimai, informatika virusai darbas, referatas informatika virusai, virusas logine bomba, kompiuteriniai virusai top, dos operacine sistema.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557